В Києві підпалили машину глави азербайджанської діаспори в Україні

4 грудня близько 22.00 біля ресторану “Старий Баку” невідомі облили бензином і підпалили автомобіль керівника Об’єднаної азербайджанської діаспори в Україні  (ОДАУ) Хікмета Джавадова. Інцидент трапився через півгодини після того, як Джавадов прибув до свого ресторану.

За словами очевидців, машина в мить перетворилась на стовп диму. Адміністратор ресторану швидко зреагував і збив вогонь вогнегасником.

Хікмет Джавадов пов’язує підпал із діяльністю пов’язаною із справами азербайджанської діаспори в Україні, оскільки через зміни, що трапились у її структурах протягом останніх трьох років, виникли суперечки та почали звучати погрози

Нагадаємо також, що 26 грудня Хікмет Джавадов виступив на Майдані Незалежності із заявою про підтримку євроінтеграційних прагнень українського народу.

“Український народ багатонаціональний. Ми  – азербайджанці – їмо разом з вами хліб цієї землі. Наші діти ходять до українських шкіл, українська мова стає для нас рідною. Україна стала для багатьох з нас другою Батьківщиною і ми вдячні за це українському народу, оскільки це трапилось саме завдяки Вашій толерантності, доброті та мудрості. Лише ті люди, які поважають себе, можуть поважати інших”, – зазначив він у заяві.

Крім того Хікмет Джавадов зазначив, що декілька сотень тисяч азербайджанців постійно живуть в Україні. “Ми всі бажаємо процвітання і добробуту цьому краю. Впевнений, що шляхом асоціації з ЄС цього досягнути більш реально, ніж будь-якими альтернативними шляхами”.

 Він також зазначив, що ОДАУ підтримує європейські прагнення українського народу. “…ми за відновлення історичної справедливості – за повернення України до сім’ї європейських народів. Ми розуміємо всі складнощі цього шляху, але він неминучий і виграшний для українського народу. Для нас шлях в Європу – це перш за все прагнення до набуття європейських високих стандартів життя і сповідування правдивих цінностей європейської цивілізації. Нехай Бог допомагає нам у подоланні цього шляху”, – зазначив він.
Також, за його словами, з 28 листопада на київський Майдан зі Львова мала прибути група членів ОДАУ на підтримку євроінтеграційних прагнень.
Олена Весел