VIDIA: Діаспора знову виходить на свої майдани

Українці, які живуть за кордоном, знову виходять на вулиці висловити своє засудження дій української влади. Зокрема досить чисельна акція вже відбулась у Барселоні.

Як розповів VIDIA один із учасників ЄвроМайдану у Барселоні, на площі перед церквою Св. Моніки зібралось понад 300 українців. Це стало можливим завдяки допомозі місцевих священників о. Юрія та о. Івана, котрі сприяли організації громад з обох українських церков Барселони.

Численно прийшли молоді українці, які зорганізувались через соціальні мережі. Також приїхала численна делегація українців з містечка Ґіссона.  Учасники мітингу прийняли резолюцію до демократичної опозиції в Україні та керівництва Іспанії та Каталунії.

«Ми висловлюємо свою солідарність з усіма демократичними силами в Україні та у всьому світі, які підтримують курс України на інтеграцію з Євросоюзом. Долучаємо свої голоси до голосів всіх прихильників євроінтеграції, які зараз лунають у Києві та по всій Україні, – йдеться у резолюції. – Вимагаємо від народних депутатів України від опозиції сформувати демократичну більшість в парламенті, відправити у відставку злочинний уряд, сформувати новий уряд,  закликати країни ЄС до проведення позачергового самміту, на якому підписати угоду про асоціацію України з Євросоюзом».

Крім того, подібні акції протесту на сьогодні-завтра заплановані у Нью-ЙоркуЧикаго,ТоронтоВашингтоні. Планує акції також і діаспора у Європі.

Нагадаємо, раніше у 46-ти містах 22-ох країн світу відбулись Євромайдани. Втім після того, як вночі “Беркут” жорстоко розігнав мітингувальників із Майдану Незалежності у Києві, українці знову вийшли на вулиці. Мітинг у Києві триває вже другу добу – в центрі столиці наразі не менше півмільйона людей.

Марічка Паплаускайте

http://vidia.org/2013/17842

 

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

2 Comments

Comments are closed.