Янукович і Баррозу домовилися розпочати консультації про майбутнє асоціації

middle_fba96a1d4610df79e5e06472bc10a803Президент України Віктор Янукович і Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу домовилися розпочати консультації про деякі питання Угоди про асоціацію, включаючи поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі.

Про це йшлося у телефонній розмові президентів, яка відбулася у понеділок за ініціативи української сторони, повідомили власному кореспонденту Укрінформу в Брюсселі у прес-службі Єврокомісії.

“Президент України попросив Єврокомісію прийняти делегацію з України для обговорення деяких аспектів Угоди про асоціацію та поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі. Президент Баррозу підтвердив готовність Єврокомісії прийняти таку делегацію на відповідному рівні”, – повідомили у Єврокомісії.

Водночас європейська сторона наголосила, що готова обговорювати подальші шляхи укладання вже парафованої угоди, але не започатковувати нові переговори щодо неї.

Щодо актуальної ситуації в Україні, Баррозу акцентував увагу на таких позиціях: усі сторони повинні демонструвати стриманість; громадянські права і свободи мають бути дотримані; застосування сили правоохоронцями має бути розслідувано якнайшвидше; важливою є взаємодія української влади із усіма відповідними політичними силами; лише мирне і політичне рішення є єдиним можливим для України у зазначеній ситуації.

1 Comment

Comments are closed.