З вчорашнього вечора працює механізм інформаційної комунікації в форматі ЕвромайданСОС – Офіс Уповноваженого – МВС.

З вчорашнього вечора працює механізм інформаційної комунікації в форматі Громадські активісти (ЕвромайданСОС) – Офіс Уповноваженого – МВС. Наразі повідомлення, що надходять від громадських активістів та спостерігачів у цілодобовому режимі перевіряються Офісом через визначених МВСом відповідальних осіб. Механізм запрацював вчора після 17-00. Станом на зараз вже йде повне інформаційне завантаження.

Коротко: Уповноважений звернулась до Міністра МВС. Цитати з листа:

«До Секретаріату Уповноваженого цілодобово надходять звернення щодо підтвердження чи спростування повідомлень про зникнення, смерть чи тілесні пошкодження тих чи інших учасників масових акцій. У тісній взаємодії з працівниками Вашого відомства, закладів міністерства охорони здоровя та Генеральної прокуратури ми допомагаємо громадським активістам розібратись у потоці чуток та різних повідомлень, відділити правдиву інформацію від відвертих провокацій, розшукати друзів, знайомих та родичів учасників акцій».

« прошу Вас визначити відповідальну особу або коло осіб, які б у цілодобовому режимі перебували на звязку з представниками Уповноваженого та допомагали опретивно відреагувати або розібратись у тих повідомленнях, що надходять від учасників масових акцій та громадських активістів».

МВС відреагував оперативно та зі вчорашнього дня інформаційний трикутник працює.

Михайло Чаплига

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair