Майдан та автомайдан

Із здивуванням прочитав інформацію від А. Гриценка про те, що на Майдані в Києві перебуває все менше людей (http://www.pravda.com.ua/news/2014/01/13/7009385/?fb_action_ids=494442397343088&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582). Також він чомусь пропонує згорнути частину наметів. Вони йому чимось заважають. Напевно, цей “суперчесний”  опозиціонер володіє достовірною інформацією, але виникає питання: на чий млин він ллє воду такими заявами?

Вчора на Майдані Незалежності знову було багацько людей, незважаючи на “типову” осінню погоду. Люди почали збиратись з деяким запізненням, але все-одно заповнили всю вільну площу. Дощ не завадив провести мітинг та здійснити черговий заїзд Автомайдану в Межигір’я. Хоча до воріт бувшого монастиря народ не підпустили. Не знаю, як на все відреагував хазяїн, але охорону автомайданівці точно потролили. Як і Медведчука, до якого завернули на зворотному шляху.

Мітингувальники виписали громадянину Януковичу В.Ф. символічну “повістку”, яку йому ніхто не зміг або не схотів передати. Це чомусь нікого не здивувало…  Здивувало те, що люди штучно обмежуються у пересуванні (навіть пішому)  по території села, яка не має відповідного статусу. Правда, й це вже не дивує…

Що в цьому автомайданівському заході підкуповує, так принципова позиція організаторів щодо дотримання правил руху та порядку, цілком мирний та неагресивний (хоча й інколи бурхливий) характер акції. Учасники , судячи по машинам, є забезпеченими людьми. Але при цьому вони висловлюють чітку громадянську позицію, добре освідомлені в тому, що відбувається в країні. І, схоже, зовсім не бояться репресій. Незважаючи на те, що від початку до кінця акція відбувалась під уважним прицілом відеокамер правоохоронних органів, яких майже на кожному перехресті представляло до трьох і більше “яскравих” представників.