Здійснено замах на вбивство голови Народної ради Миргородщини

16 березня близько 13-ї години здійснено замах на вбивство координатора миргородського Євромайдану та голови Народної ради Миргородщини 58-річного Василя Третецького.

Він вийшов з квартири, почав заводити власне авто, щоб їхати на щоденне віче, яке у Миргороді відбувається о 14-й годині.

Вочевидь, на нього чатували. Бо камери відеоспостереження магазину зафіксували, що з припаркованої неподалік машини вискочило троє невідомих в капюшонах й почали бити Третецького бітами та кастетами. Чоловік намагався відстрілюватися із зареєстрованого травматичного пістолета. І тоді четвертий нападник, навіть не ховаючи свого обличчя, вистрелив у нього з рушниці.

Куля влучила в бедро, перебила кістку, сухожилля й кровоносні судини. Василь Пилипович втратив багато крові. Коли його госпіталізували, артеріальний тиск у нього був 60/40.

У Миргородську ЦРЛ одразу ж приїхав заступник В.Третецького по Народній раді, керівник Асоціації фермерів Миргородщини Віктор Галич.

Голова ОДА Віктор Бугайчук, якому я першому повідомила про інцидент, негайно дав вказівку начальнику УМВС України в Полтавській області Івану Корсуну організувати охорону в лікарні.

Керівник ВЗГ обласної міліції Юрій Сулаєв каже, що вже відомі номери іномарки, на якій приїхали нападники, у Миргороді працює оперативно-слідча група УМВС та експерти-криміналісти з Полтави. Там же знаходиться і заступник начальника УМВС по кримінальному блоку Олександр Шило. Зрозуміло, що напад ретельно планувався заздалегідь.

Резонансний злочин тримає на контролі й міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Вогнепальне поранення таке важке, що навіть стояло питання про ампутацію ноги. З Полтавської обласної лікарні приїхала бригада найкращих судинних хірургів, яка провела успішну операцію з відновлення кровопостачання кінцівки.

І вдень, і вночі біля Миргородської ЦРЛ багато автивістів-євромайданівців. Чимало готових здати донорську кров.

Василь Третецький устиг повідомити правоохоронцям, що знає тих осіб, які на нього напали.

За часів Кучми Василь Третецький був миргородськиим міським головою, але мера, котрий був неугодним режиму, “з’їли”. Опісля він працював заступником голови Харківської ОДА, коли її очолював Арсен Аваков, та керівником однієї з харківських телекомпаній. Полковник у відставці.

Віктор Галич висловив припущення про вірогідні мотиви замаху на Василя Третецького:

– По-перше, Василю Пилиповичу відомі корупційні схеми місцевих можновладців, на яких відмивалися мільйони гривень. По-друге, наша Народна рада виступає за люстрацію прислужників режиму Януковича, виводить на чисту воду місцевих хабарників, тих, хто возив тітушок у Київ на Антимайдан і забороняв студентам ходити на Майдан. А також ми вважаємо, що посади не повинні ділитися по квотах між трьома нині провладними партіями (БЮТ, “Свобода”, УДАР), а лише громада (Майдан) повинна делегувати у владу кращих своїх представників. Інакше за що ж ми стояли на Майданах і загинула Небесна сотня?! Однак у нас є своєрідна внутрішня опозиція, яка вважає інакше. На понеділок, 17 березня, Василь Третецький подав заявку на пікетування Полтавської облдержадміністрації миргородськими активістами через незгоду з кадровою політикою області…

Людмила Кучеренко,

президент Полтавського обласного медіа-клубу

1 Comment

Comments are closed.