Звернення Харківського Євромайдану до виконуючого обов’язки Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України

Ми, харків’яни, громадяни України всіх національностей, вимагаємо від Вас почати реальний захист територіальної цілісності України дипломатичними методами, а саме:

1) Відправити всім державам-членам Організації Об’єднаних Націй заяву про пряму агресію проти України з боку Російської Федерації та спробу цієї держави захопити частину території України всупереч Статуту ООН та Будапештському протоколу
2) Вимагати негайного скликання позачергової сесії Генеральної асамблеї ООН. На її засіданні вимагати негайних екстраординарних заходів щодо зупинення російської агресії, а саме:
а) Негайного припинення всіма державами — членами ООН будь-яких економічних стосунків з Російською Федерацією. Данні санкції мають бути розповсюджені також на ті держави, що відмовляться приєднатися до санкцій ООН і тим самим підтримають агресора.
б) Негайного арешту всіх російських активів у всіх країнах-членах ООН, в тому числі приватних активів всіх громадян Російської Федерації.
в) Негайного введення карантину на відвідування будь-яких держав-членів ООН для всіх громадян Росії, крім дипломатів, та висилка з цих держав всіх громадян Росії, що не мають дозволу на постійне проживання.
3) Вимагати від Сполучених Штатів Америки як держави-гаранта територіальної цілісності України негайної конфіскації всіх коштів Стабілізаційного фонду Російської Федерації, що зберігаються у американських цінних паперах, та передачі їх Україні.

Вашу відмову від виконання цих вимог ми будемо розглядати як пряму зраду національних інтересів України.

Резолюцію практично одностайно підтримало приблизно десять тисяч людей на мітингу з приводу 200-річчя з дня народження Т. Г. Шевченка 09 березня 2014 року.

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

2 Comments

  1. 1. Зрада, або Як зрозуміти вислів “народ заслуговує на своїх правителів”?
    http://zemlj.blogspot.com/2014/03/blog-post.html
    Сьогодні чимало діячів у телевізорі з розумним виглядом ворушать губами по обличчю: “народ заслуговує на своїх правителів”.
    Що це означає?
    Давайте спробуємо розібратися.

    Теза 1. Не вдасться змінити країну, змінивши в ній владу.

  2. Доброго дня.За останні дні суттєво почали звертати увагу на продукцію російського виробництва.Люди відмовляються іі купувати в знак протесту.А чому до цього часу не звернули увагу на те , що торгові центри Украіни заполонили магазини російських представників.А нам за ними вгнатися важко.Відповідно під них формується орендна плата,яку нам сплачувати вкрай важко.Вони звичайно ж займають найбільші площі.І чому вони в ситуаціі що склалася, мають наживатися на нас …

Comments are closed.