Ліві і Майдан

1970554_10202795440579939_1048494280_nТовариші та товаришки!

Запрошуємо взяти участь у конференції «Ліві і Майдан», яка відбудеться в Києві 12-13 квітня 2014 року в Синьому залі Будинку Кіно за адресою вул. Саксаганського, 6.

Події останніх кількох місяців поставили складні питання перед лівим рухом. Брати участь або не брати участі в майданах? Брати участь або не брати участі в «антимайданах» і «проросійських» акціях? Якщо брати участь, то в якій формі? Наскільки можливо просувати дійсно ліву повістку на цих протестах? Чи була неминуча права гегемонія на Майдані? Яких результатів вдалося домогтися для незалежного лівого руху? Які уроки слід винести і як слід діяти лівим у значною мірою іншій політичній ситуації?

Усі ці питання вже викликали гострі внутрішні конфлікти і дискусії. Конференція надасть можливість для тверезого аналізу, конструктивної дискусії та практичного обговорення можливих спільних дій лівих у рамках наступних тематик:

1 . Уроки Майдану для лівих: успіхи та невдачі.
2 . Можливості лівої пропаганди на майданах і антимайданах.
3 . Майдан у контексті глобальних протестних рухів (у порівнянні з російськими «болотними» протестами, Арабською весною, Окупай, протестами в Євросоюзі, Туреччині, Боснії, Таїланді та Венесуелі).
4 . Міжнародні впливи на майдани та анти майдани.
5 . Наслідки посилення крайніх правих.
6 . Погроми КПУ та «ленінопад »: можливості чи загроза для нових лівих?
7 . Ліва стратегія в умовах російської інтервенції.
8 . Перспективи створення лівої політичної партії.

На конференцію запрошуються ліві активісти/ки з різних областей України, а також товариші/ки з Російської Федерації та Боснії і Герцеговини, що брали участь в схожих масових протестах у своїх країнах.

До організаційного комітету конференції можуть увійти ліві організації та ініціативи, що засуджують національний шовінізм, сексизм, гомофобію, ксенофобію , а так само засуджують російську інтервенцію і будь-які насильницькі дії по відношенню до лівих і профспілкових активістів/ток і неозброєних протестувальників.

Конференція організовується за підтримки Фонду Рози Люксембург.

Заявки на участь у конференції просимо надсилати до 30 березня Ніні Потарській на електронну пошту nina.potarska@gmail.com. У заявку слід включити назву доповіді, коротку анотацію (до 500 знаків), ім’я та прізвище доповідача/ки, місце проживання і організаційне членство (за бажанням). Організаційний комітет конференції розгляне можливість, але не гарантує компенсацію вартості проїзду та проживання в Києві.

Доповіді можуть бути доопрацьовані до аналітичних статей для публікації в наступний випуск журналу соціальної критики « Спільне» про Майдан: http://commons.com.ua/?p=17376.

Організаційний комітет конференції:

Центр дослідження суспільства
Центр соціальних і трудових досліджень
Ліва опозиція
Журнал «Спільне»

Подія у Фейсбуці – ТУТ