Лондон. “Припиніть бізнес з Росією” перед бізнес-форумом “Westminster Russia Forum”

9 квітня українці, які проживають у Лондоні, провели протестну акцію перед форумом “Westminster Russia Forum”, що проводиться з метою сприяння розвитку торгівельних відносин з Росією. Серед учасників бізнес-форуму був депутат англійського парламенту від Консервативної партії та колишній міністр енергетики Великобританії, якого пов’язують з режимом Путіна.

Протестувальники обурені тим, що в той час, коли прем’єр-міністр Девід Камерон говорить про свою підтримку України через запроваджені щодо Росії санкції, депутат та довірена особа прем’єра, Чарльз Гендрі – який разом з тим має й іншу надзвичайно прибуткову роботу від досить сумнівної пов’язаної з режимом Володимира Путіна нафтової компанії – бере участь у заході, щоб обговорити “енергетичні відносини і торговельні зв’язки Великобританії та Росії”.

Чарльз Генді, який працював міністром енергетики в уряді Девіда Камерона до 2012 р., отримує 60 тис. фунтів стерлінгів на рік як «консультант» компанії «Вітол», потужного нафтового трейдера, що має довгострокові контракти з російською державною компанією-гігантом «Роснєфть».

Марта Муляк, речник лондонського Євромайдану зазначила: «Не дивлячись на жорсткі заяви, що лунають з Даунінг Стріт, застосовані Європою до Росії санкції є слабкими, вони не можуть змусити Росію припинити втручатися у внутрішні справи України. Коли російські танки стоять на кордоні України й продовжуються сепаратистські провокації з боку Росії, для Великобританії настає час нарешті реально діяти, а не пропагувати поглиблення торгівельних відносин з Росією за допомогою урядових представників, пов’язаних з путінським режимом».

Примітки
· Сформована українською громадою група “London EuroMaidan” є однією з найбільш помітних спільнот діаспори, яка проводить постійні протести, починаючи з листопада 2013 р..
· Протестувальники знаходяться на Даунінг Стріт цілодобово вже понад три тижні з часу вторгнення в Крим.
· Вебсайт “Euromaidan London”
Twitter @londonmaidan

– ФОТО ЗВІТ:
https://www.facebook.com/london.maidan/posts/1434927640091949
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.620364021351791.1073741844.464955190226009&type=1

About Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair