Підтримаймо “Білі берети”

У випадку військових дій на полі бою медичну допомогу тернополянам надаватиме формування «Білі берети». Вісім добровольців з вищою медичною освітою, які пережили криваві події Майдану, першими у разі небезпеки прийдуть на допомогу пораненим. Наразі вони проходять медико-тактичне навчання і сподіваються, що застосовувати набуті вміння в Україні більше не доведеться.
Проект реалізується за підтримки ТДМУ ім. І. Горбачевського та міської ради. Близько місяця добровольці з вищою медичною освітою проходитимуть медико-тактичну підготовку для надання допомоги пораненим під час бойових дій. Заняття проводить завідувач кафедри медицини катастроф із курсом військової підготовки ТДМУ, доктор медичних наук, професор Арсен Гудима. Серед добровольців – хірурги, травматологи та стоматолог.
– Мета створення загону – підготовка фахівців, які будуть володіти навиками надання домедичної допомоги, організації мобільних медичних пунктів, керування ними у надзвичайних ситуаціях, при введенні військового стану і при масових заворушеннях.
Загін діятиме територіально. У «Білих беретів» буде спеціальний військовий однострій, щоб їх можна було відрізняти, на головах – білі берети. Для того, щоб ефективно виконувати свою роботу, медичному загону необхідні не тільки знання, а й відповідне екіпірування. Як зазначили щоб закупити екіпірування для одного бійця, необхідно близько 8,5 тис. гривень. До переліку необхідних речей входять: військовий однострій з червоним хрестом, окуляри тактичні, які тримають вистріл кулі та ловлять осколки, розвантажувальний медико-тактичний жилет, індивідуальна розвантажувальна сумка на ногу, рюкзак, щитки на коліна, берет, шолом, берци, бронежилет, рація.
Учасники загону звертаються до всіх небайдужих тернополян з проханням фінансового підтримати формування.
Перерахувати гроші на підтримку «Білих беретів» можна за нижче вказаними реквізитами. Громадська організація «Молодіжне об’єднання «Файне місто»
Потреби – професійне екіпірування медиків для захисту та зручності дій на полі бою чи при виненкненні надзвичайних ситуацій.
Перелік необхідних речей:
1 . Окуляри  тактичні 
2. Форма 
3. Розгрузочний медико-тактичний жилет 
4. Розгрузка на ногу індивідуальна 
5. Щиток на коліна 
6. Сумка 8
7. Берет 
8. Шолом куларовий 
9. Берци 
10. Бронежилет 
11. Рація
При бажанні допомогти контактна інформація:
Громадська організація «Молодіжне об’єднання «Файне місто»
ЄДРПОУ 38027055
р/р 26009000120401 в
Філія АТ «Укрексімбанк» у м. Тернополі
вул. Шептицького, 21
МФО 338879
46002, м. Тернопіль
Проспект Степана Бандери, буд.17
тел. (063) 449-87-86
www.faynemisto.blogpost.com
e-mail: faynemisto@gmail.com