У Сарнах видавали російських військових за українських

Таке зображення розміщується на сайті Сарненської РДА. На зображенні – військові у російській формі, яким “доліпили” синьо-жовті” шеврони

У Сарненській РДА видають російських військових за українських. Для повідомлення на сайті використали фото Міноборони РФ і домалювали на ньому синьо-жовті шеврони

На сайті Сарненської районної державної адміністрації опублікували повідомлення про те, що жителі району перераховують гроші на підтримку військових. Повідомлення ілюстувало інформаційне зображення. Як помітили у ГО «Поліська січ», на картинці розміщені чоловіки у формі, яка не використовується українськими військовими.

Чоловіки у формі мають синьо-жовті шеврони, чим росіян видають за українців. Насправді ж на фото зображено російських військових під час випробування бойового екіпірування «Ратник», про що є інформація з відповідними ілюстраціями на порталі Міноборони Російської Федерації.

У секторі з питань внутрішньої політики та зв`язків з громадськістю Сарненської РДА повідомили, що вони не знали про походження фото, яке надали в Міській раді. Зобов`язались звернути увагу та виправити помилку.

З журналістом спілкувалась дівчина на ім`я Олеся, яка відмовилась назвати своє прізвище, а ім`я повідомила після десятихвилинного переконування. Чому посадова особа приховувала свої дані журналісту, так і не пояснили.

Після спілкування з журналістом зображення військових із сайту РДА прибрали.

 

Джерело