Чортківська тиранія

Людина – вінець творіння або помилка природи і дуже прикро, коли у житті зустрічаємо останніх… Звільнений Президентом України П.Порошенком 20 вересня 2014 року бютівець-голова Чортківської РДА Віктор Шепета, тимчасово не маючи на руках документа з мокрою печаткою про звільнення, таки в прямому значенні слова втратив людську подобу і почав діяти як у часи Геста́по (таємна державна поліція,  призначена для боротьби з інакодумцями, незадоволеними і супротивниками нацистського режиму, яка входила до складу Міністерства внутрішніх справ Німеччини.)

Ті працівники виконавчої гілки влади, які мають свою думку та позицію і не погоджуються з вибагами та корупційними схемами Шепети, просто переслідуються у прямому значенні цього слова на вказівку того, хто б’ється в передсмертних політичних конвульсіях і таки, як той, що заражений СНІДом, хоче потягнути за собою «на той світ» якомога більше людей. Та хіба, живучи серед громади, особливо в післячассі Революції Гідності, нечисленних смертей на Майдані та в неоголошеній війні, можна робити що заманеться? Виходить, можна…
Сьогодні я, начальник відділу освіти Чортківської РДА Ірина Гулька, яка перебуває на  лікарняному, оскільки під час падіння отримала перелом правої руки та тимчасово втратила працездатність хочу винести на загал інформацію про те, що  уже екс-голова райдержадміністрації Шепета, зводячи особисті рахунки зі мною за принципово відмінну від нього позицію та вихід мене у 2010 році з партії «Батьківщина» ( де я була головою міської партійної організації і покинула лави партії через фінансові зловживання керівника районного осередку Віктора Шепети), нехтує  усіма законами моралі та використовуючи востаннє адмінресурс  перед цілковитим звільненням, чинить тиск на медиків району, звинуваючи у сфальшованій медичній справі, що стосується перелому моєї руки.

Так, 24 вересня близько 19 години, ідучи від перукаря, оскільки сама не можу елементарно дати раду з волоссям через поламану праву руку,  мені телефонує мама і каже про те, що в нас біля воріт є лікар пан Кудровський, який розповідає про нібито проблеми з моїм лікарняним. В понеділок 22 вересня з направленням з Тернопільської лікарні, в якому було вказано про те, що я зламала руку і потребую перебування на лікарняному по місцю реєстрації та роботи, з знімком, та більше того, опухлою та загіпсованою рукою, я звернулася до лікаря-травматолога в Чортківській райполіклініці пана Кудровського. Оглянувши мене, знімок, призначення лікування обласним колегою, який накладав гіпс ( оскільки руку я зламала саме в обласному центрі і там зверталася за медичною допомогою, що можна без проблем перевірити) лікар сумлінно оглянув мою руку, знімок, зробив запис  у моїй медичній картці, рекомендував прийти для огляду 1 жовтня, медсестра дала напутні рекомендації щодо обмеження різких рухів, перевинула руку чистим бинтом та направили мене у 314 кабінет для відкриття лікарняного листка. Там панянки-медички, не знаю, на жаль, чи на щастя для них, їхніх прізвищ, якось неоднозначно відреагували на мою посаду, вказану на першій сторінці моєї медкартки, а ще неоднозначніше –  на прізвище. Глянувши на якусь записку під своїми зошитами, перешепнулися і сказали прийти до лікуючого лікаря у назначений час. Я зрозуміла, що те перешіптування означало – з приходом на посаду голови райдержадміністрації  бютівця  Шепети у нас в медицині почалися так звані темники: навіть хворим, з явно вираженими симптомами хвороби держслужбовцям (смію нагадати, вони теж люди) заборонено відкривати лікарняний, якщо вони входять у немилість до керівника (слава Богу, нині уже колишнього, району). І вкотре я в цьому пересвідчилася в середу 24 вересня, коли пан Кудровський, жаліючись на тиск зверху та небажання входити у конфлікт з райдержадміністрацією, у моїх воріт (фото його авто біля мого помешкання додається) просив мене прийти до медустанови та ЗНЯТИ ГІПС!!!! для повторного обстеження, бо якийсь собі там чиновник Шепета не вірить у справжість моєї зламаної руки…

Люди добрі! Повірте, кожен судить по собі… І певно, Шепета уміє симулювати, якщо так думає про когось… Розумію, що пан Кудровський став заручником ситуації і просто безглуздо виглядає сам перед собою, проте не сила про такі речі більше мовчати. Виходить, нічого не змінилося з приходом в район нібито демократичної влади в лиці Шепети? Запевняю, змінилося… Такої підлості, низькості моралі район не знав напевно за всю історію свого існування. Я, як християнка, добропорядний громадянин своєї країни, освітянка, з великою журналістською практикою і просто жінка, яка ненавидить брехню, сьогодні звертаюся до Департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА, Міністерства охорони здоров’я з вимогою про  створення спільної комісії  щодо обстеження моєї зламаної руки та перевірки достовірності лікарських свідчень. По-перше, це для того щоб не допустити у майбутньому аналогічних ситуацій з людьми, які просто не матимуть сили себе захистити і їх знищить система; по –друге, щоб довести свою честь і гідність, бо я б ніколи не змогла для симуляції одягти на руку гіпс і при цьому 36 днів (як радив пан Кудровський) мучитися в житті і в побуті без працездатної правої руки.  Медична комісія повинна включати представників обласної та столичної медицини, бо, знаєте, чомусь уже втратила віру у порядність місцевих медиків, які давали клятву Гіппократа… Ще визнають зламану руку незламаною, бо так воліє той, у кого в руках влада… Не хочу звинуватити усіх лікарів, бо не їх вина, що навіть після, здавалося б, кардинальних змін у країні, в районі панує закон зони і вони, боячись втратити роботу, виконують злочинні накази від буцім то-вже люсторованої влади … І ще – хай Бог їх простить, бо усі мають діти і не знають, що чинять! .

До слова, цей звільнений чиновник Віктор Шепета є кандидатом до Верховної Ради України від партії «Батьківщина» по мажоритарному окрузі №167 – це Чортківський, Борщівський, Заліщицький райони. Чи знає Юлія Тимошенко, яку, за її словами, безпідставно політично переслідували та саджали до буцегарні, що творить її партійний представник Шепета? Хай Бог милує від такого депутата Верховної Ради! Якби кожен з нас робив те, що раптом надумав, використовуючи свою владу, то у світі панував би хаос, безлад. Людині для життя потрібні не тільки вода, повітря і їжа, як іншим мешканцям планети, але й розум, воля, совість і ще багато різних чеснот, без яких вона не зможе прожити на цій незба́гненій і казковій землі. Тому народ своїх дітей завжди вчив і вчить правильно поводитися серед людей, щоб у суспільстві панував лад, мир, спокій і взаєморозуміння. Чого вчили батьки Віктора Шепету? Підлості, лицемірства, брехні?! Хочеться вірити, що справедливість таки є у світі і за неї  варто боротися!

  Ірина Зенчак-Гулька, начальник відділу освіти Чортківської РДА