Народна люстрація. В Люботині протестували проти повторного висунення нардепа В.Кацуби

Мешканці кількох районів Харківщини протестували проти повторного висування на парламентських виборах одіозного регіонала Володимира Кацуби.

Сьогодні громада округу, серед яких були представники Пісочина, Люботина, Дергачів, села Солоницівки та інших, від якого планує йти місцевий олігарх, провела акцію протесту у місті Люботині.

У руках вони тримали плакати: «Підтримав Партію регіоналів – підтримав війну», «Дергачі без Кацуби», «Пісочин проти гречкосіїв», «Кацуба, що ти зробив для Люботина?» та інші.

За словами одного з учасників акції, місцевого мешканця Костянтина, звістка про можливе висування Кацуби від обурило громадськість 175 виборчого округу.

«Людина, на руках якої кров, не має морального права вкотре йти на в парламент. Він привів на нашу землю війну і несе особисту відповідальність за те, що продовжують гинули українці. Ми проводимо народну люстрацію і хочемо, аби виборці нашого округу не голосували за цього бандита», – сказав учасник заходу.

BxZkiulCQAA3CS0

Крім того, за словами місцевих мешканців, з’явилася інформація, що Кацубу на найближчих виборах буде підтримувати Блок Петра Порошенка. З цього приводу громада звернулася до Президента України, голови пропрезидентської партії Юрія Луценка, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою не допустити узгодження регіонала Кацуби – кандидатом від будь-якої проукраїнської партії.

«Ми всі висловлюємо глибоке обурення щодо спроб деяких осіб та представників, фактично, злочинних угрупувань зробити реставрацію поваленого народом режиму, прорватися до Верховної Ради України будь-яким чином, будь-якими зусиллями та за рахунок будь-кого, і Народу України, в першу чергу. Існує велика небезпека того, що у виборчому окрузі №175 знову балотуватиметься людина, яка не може відстоювати інтереси своїх виборців. Він уже зрадив не лише своїх виборців, а й Україну», – йдеться у тексті звернення.

ipp ipp

Відомо, що регіонал Володимир Кацуба голосував за диктаторські закони 16 січня, які стали денатонатором політичної кризи і привели до сотень смертей на Майдані.

З цікавого. Під час мітингу підійшов чоловік, не вчитався зранку в лозунги, подумав, що люди виступають за регіони. Ледь не вирвав прапор України в активіста. Роздали до тисячі листівок місцевим, хто ходив на базар. Люди відкликалися дуже привітно, але багато хто питав “А хто замість?”. Прогнозую низбку явку в Люботині в день виборів.

Наталка Зубар

Більше фото тут 

Довідка Майдан Моніторинг. В.Кацуба був обраний до парламенту в 2012 з численними порушеннями.

Скарги на порушення закону про вибори в 2012 в окрузі 175 на нашій карті (всього 9)
https://maidan.org.ua/vybory2012/reports/view/233
https://maidan.org.ua/vybory2012/reports/view/1509
https://maidan.org.ua/vybory2012/reports/view/655
https://maidan.org.ua/vybory2012/reports/view/710
https://maidan.org.ua/vybory2012/reports/view/844
https://maidan.org.ua/vybory2012/reports/view/1736
https://maidan.org.ua/vybory2012/reports/view/1882
https://maidan.org.ua/vybory2012/reports/view/1894
https://maidan.org.ua/vybory2012/reports/view/1935

 

About Nataliya Zubar 2354 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair