«Добродійка Полтавщини-2014» презентувала діловий та професійний потенціал жіноцтва Полтавщини  

Полтавська спілка жінок «Чураївна», Полтавський обласний медіа-клуб,  Інститут гендерних трансформацій та низка інших громадських організацій провели в Полтаві 24 жовтня ц.р. обласну виставку-продаж товарів, вироблених на підприємствах і в фермерських господарствах, які очолюють жінки «Добродійка-2014».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У роботі виставки взяло участь більше 50 жінок-підприємниць, а також майстринь народної творчості з різних районів Полтавщини. Вони представили свою продукцію, провели майстер-класи, обговорили проблеми, які мають при веденні власної справи, розробили пропозиції до органів влади щодо поліпшення можливостей ведення бізнесу жінками.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На виставці було представлено широкий ряд продукції, яку виробляють на своїх підприємствах та своїми руками полтавські жінки – від бронежилетів до єдиної в світі технології виготовлення картин із плодового насіння.

Серед відвідувачів виставки були безробітні жінки, студентки полтавських ВУЗів, жінки, тимчасово переселені з зони АТО. Вони отримали позитивні приклади самореалізації та самозайнятості, спробували свої можливості у виготовленні нескладних виробів, а студентки Полтавської державної аграрної академії виготовлені на майстер-класах обереги, ляльки-мотанки подарували пораненим воїнам у міський шпиталь.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

До програми виставки було включено показ моделей сучасної  жіночої  моди, проведення конкурсів, благодійних аукціонів, виступи колективів художньої самодіяльності.

Найбільш успішні жінки-підприємниці були нагороджені Почесними грамотами  Полтавської ОДА.

Виставку було організовано та проведено за сприяння Всеукраїнської  асоціації сільських та селищних рад, Полтавської ОДА та Полтавської обласної ради.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У офіційній церемонії відкриття виставки взяли участь голова Полтавської ОДА Віктор Бугайчук, заступник голови Полтавської облради Володимир Микійчук та заступник голови – керівник виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Вадим Івченко.

Вікторія Курилко,

директор Інституту гендерних трансформацій