“Інтерфакс-Україна” теж “піарить” бойовиків, порушуючи закон

Інформаційне агентство “Інтерфакс-Україна”

01034, Київ, вул. Рейтарська, 8/5а

23.10.2014

№7/14-98

 

На підставі ст.40 Конституції України, Закону України “Про звернення громадян”

 

Шановні пані та панове,

 

23.10.2014 на сайті “Інтерфакс-Україна” було вміщено повідомлення “ДНРовцы планируют взять Краматорск, Мариуполь, Славянск – Захарченко” (http://interfax.com.ua/news/general/230201.html),

яке містить висловлювання т.зв. “прем’єр-міністра ДНР”, яка в України вважається терористичною організацією.

При цьому, відповідно до ст.17 Закону України “Про боротьбу з тероризмом” “Забороняється поширення через засоби масової інформації або в інший спосіб інформації, яка <…> має на меті пропаганду або виправдання тероризму, містить висловлювання осіб, які чинять опір чи закликають до опору проведення антитерористичної операціі“.

Враховуючи вищевказане, пропоную “Інтерфаксу-Україна” прибрати зазначене повідомлення з сайту агенції та вжити заходів (зокрема, шляхом роз’яснення норми закону серед співробітників) для недопущення повторення порушення закону у майбутньому.

 

Заздалегідь вдячний Вам за увагу до цього звернення та письмову відповідь, яку прошу надіслати відповідно до закону на наведену поштову адресу. Вашу реакцію на це звернення буде широко висвітлено.

 

З повагою,

Олександр Северин, к.ю.н.

правовий радник Інформаційного центру “Майдан Моніторинг”

****

Раніше на аналогічне порушення закону було вказано “Укрінформу”. Ждьом-с відповідей про належну реакцію, інакше може знадобитися потурбувати прокуратуру

1 Comment

  1. “….яка в України вважається терористичною організацією”.
    Яким нормативним документом ДНР/ЛНР та особисто Захарченко визнано терористичними організаціями?

Comments are closed.