У Києві відбудеться Фестиваль японського кіно та «ЯпоноМанія»

Посольство Японії в Україні та Українсько-Японський Центр продовжують знайомити з японською культурою. Цей вікенд буде багатий на події – з 3 до 5 жовтня в Будинку кіно (Київ, вул.. Саксаганського, 6) триватиме Фестиваль японського кіно та виставка-презентаія японської культури. Кінофестиваль відкриє 3 жовтня (п’ятниця) о 19.00 показ стрічки «Любов і честь» (2006), останньої з самурайської трилогії режисера Йозді Ямади. Для тих, хто не матиме змоги потрапити на відкриття фестивалю ще один показ цього фільму відбудеться 5 жовтня (в неділю) о 16.00. А наступного дня, 4 жовтня, можна подивитися фільм «Після сезону квітів» (2010) Наканіші Кенджі. Поєднує ці два фільми те, що їх було знято за історичними романами про епоху Едо японського письменника Шухея Фуджісави (1927 – 1997). Кінофестиваль доповнює повнометражний анімаційний фільм «Сад слів» (2013), найостанніша робота японського режисера аніме та графічного дизайнера Сінкая Макото. Показ відбудеться 4 жовтня (в суботу) о 16.00. А завершує три дні японського кіно в Києві драма «Дружина Війона» (2009) Кечітаро Негіші, в якій йдеться про складні стосунки чоловіка і дружини в повоєнний час. Кінострічка отримла 10 номінацій Японської Академії, включно з номінацією на Найкращий фільм та Найкращого режисера, а на Монреальському кінофестивалі 2009 року Кечітаро Негіші отримав за фільм «Дружина Війона» нагороду як найкращий режисер. Усі фільми будуть демонструватися японською мовою з російськими субтитрами, вхід платний.
Під час проведення фестивалю у холі буде проходити виставка-презентація японської культури від Українсько-Японського Центру НТУУ «КПІ». Будуть продемонстровані декоративний папір ваші та кімоно. Про розклад кінопоказів можна дізнатися тут.
Але на цьому японський вікенд не завершується, адже 4-5 жовтня Українсько-Японський Центр НТУУ «КПІ» влаштовує у Виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» (Салютна 2 б) фестиваль-виставку «ЯпоноМанія-2014». Фестиваль має дуже насичену програму. Серед подій – нон-стоп майстер-клас з каліграфії, майстер-клас з виготовлення японських сандалів з тканини, майстер-клас з сумі-е (створення картин тушшю), майстер-клас з японського стилю упаковки тощо. А експерт з японської культури Міяшіро Еміко 4 і 5 жовтня прочитає лекцію «Тонкощі японського етикету» І, звичайно ж, організатори «ЯпоноМанії-2014» влаштують демонстрацію японської чайної церемонії та дегустацію японського церемоніального чаю з солодощами. Вхід на фестиваль за квитками. Про усі події та про квитки можна дізнатися тут.
Юлія Зіновієва