Верховна Рада – не «Еліта-Центр» і не «ескорт-агентство»

Виборці отримали шанс провести своєрідну люстрацію кандидатів у депутати Верховної Ради. Тобто, не дати можливості отримати заповітні мандати представникам партії президента-втікача – регіоналам. Українці не повинні забути Майдан, Небесну сотню, вкрадені у держави мільярди, порожні обіцянки… Кияни не повинні забути, як палав центр столиці і як розстрілювали цвіт нації на Інститутській. Війна на Сході – також жахливий результат діяльності Януковича і його політичної сили.

Нині регіонали, але вже з додатком «екс», балотуються до парламенту на мажоритарних округах або під прапорами інших партій. Дехто знову задіює старі схеми: заморочити виборцям голови «благодійністю» у вигляді ремонту дитячих майданчиків, тротуарів, купити лояльність бабусь за гречку чи кілька сотень гривень, дискредитувати опонентів.

Варто пам’ятати: подібні «благодійники» повернуть свої кошти у набагато більших обсягах. Звичайно, за рахунок тих же обманутих виборців.

Один із екс-регіоналів балотується у столичній Оболоні. Мажоритарником. Це – скандальний Вадим СТОЛАР.

Цей доволі молодий, але спритний ділок, з’явився у політиці у 24 роки. Тоді представник свавільної «елітної тусовки» став депутатом Київської облради від партії Віктора Ющенка «Наша Україна». Коли у 2010 році до влади прийшов Віктор Янукович, Вадим Столар змінив «Нашу Україну» на більш перспективну, з його точки зору, політсилу – перефарбувався у регіонали.

Молоде «обдарування» потрапило до списку Партії регіонів під № 212. А відтак – до парламенту.

Столар був членом комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією. Щоправда, працював погано, бо не вніс жодного законопроекту, про що свідчить офіційний сайт парламенту. Хоча, на своєму сайті тоді писав: «Повністю занурившись у роботу комітету, я наполегливо прагнув і буду прагнути викоренити те явище, з яким довелося зіткнутися під час розбудови власної справи –  корупцію».

У 2010 році член комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією був помічений в одній з парламентських бійок, коли нардеп Володимир Бондаренко свідчив, як Столар «наносив йому удари по обличчю та іншим частинам тіла» безпосередньо у сесійні залі.

«Слуга народу» дбав не про звичайних громадян і не про «викоренення явища, з яким зіткнувся під час розбудови власної справи», а про свої інтереси. Творив беззаконня з розмахом. Як і багато інших його колег із депутатської фракції Партії регіонів.

На думку правоохоронних органів, Вадим Столар – безпосередній організатор  масштабних афер з «Еліта-Центр» і «Конверсбанк», у результаті яких було викрадено понад 400 мільйонів доларів у обдурених вкладників. Також Столар причетний до «екскорт-агентств». Загалом «слуга народу» став фігурантом 12 кримінальних справ.

У 2012 році Столар хотів повторно стати нардепом і балотувався до Верховної Ради як самовисуванець по одномандатному округу № 217 (Оболонь) у Києві. Пішов самотужки, бо, кажуть, не зміг домовитися про місце у партійному списку регіоналів.

Як пише інтернет-видання «Громада Оболоні», напередодні парламентських виборів, а було це глибокою осінню, «благодійник» розбивав клумби, садив квіти, фарбував паркани, встановлював дитячі майданчики, латав дірки в асфальті. Й повсюдно ліпив свій логотип «Країна мрій». У цій «чудовій» країні пенсіонери за лояльність до кандидата, який, як уже наголошувалось, у Раді був членом антикорупційного комітету, отримували 200-400 гривень. Річ у тім, що Столар мав тісні зв’язки з родиною мера «Льоні-Космоса» і його найближчим оточенням. Тож вони з радістю поділилися мережею ініціативних «бабусь Черновецького».

Уже тоді виборцям нагадували: прізвище Столара не забудуть постраждалі у будівельній афері «Еліта-центр». Згідно з випискою із державного реєстру підприємств і організацій України, ТОВ «Еліта-Будінвест» заснували Вадим Столар та Олександр Волконський. Останній потрапив за грати. Столар же стверджував, що не причетний до афери.

Незважаючи на підкупи виборців, у 2012 році Столар до парламенту не потрапив – поступився опоненту з «Батьківщини» Олександру Бригинцю.

Варто зазначити, у серпні 2012 року Столар вийшов з Партії регіонів.

Політична і бізнесова кар’єра Вадима Столара чимось нагадує шлях до успіху «золотого хлопчика» Сергія Курченка. Щоправда, Столару до юного олігарха ще треба рости. Але краще б цього не сталося.

…ПерсонуВадимаСтоларапов’язують із екс-прем’єром МиколоюАзаровим, екс-генеральнимпрокуроромСвятославомПіскуном та зсиномекс-мера КиєваЛеонідаЧерновецькогоСтепаном.

Героєм компроматів і «полуничних» скандалів став також батько політика й бізнесмена – Михайло Столар.

Не менш цікава й постать дружини Вадима – Інни Майструк. Закінчивши київський університет, вона, як і чоловік, стала юристом.

За інформацією ЗМІ, Інна у кращі свої роки отримала срібну нагороду на міжнародному конкурсі краси «Missis Globe-2003», що проходив у американському місті Палм-Спрінгс. На схожому конкурсі «Miss Globe-2003», але він відбувався уже в Туреччині, а не у США, срібну нагороду отримала Катя Степічкіна. Так ось, обидві ці дівчата працювали раніше у київському модельному агентстві «Метрополітен», яким заправляв… Столар!
Модельний бізнес, на думку журналістів і даних оперативно-розшукової діяльності – банальне сутенерство. Дівчаток модельної зовнішності поставляли багатим клієнтам за так званою системою ескорт-сервісу.

Звісно, дружина Вадима Столара тілом не торгувала. Вона, як засновник і керівник юрфірми «Універсальна юридична компанія», вирішувала швидко й дуже дорого питання з Генпрокуратурою та податковою.

Крім того, сім’я Столар обзавелася подільником, кажучи бізнес-мовою, компаньйоном, ім’я котрого добре відоме у кримінальних і правоохоронних колах. Це – розбійник і вбивця В’ячеслав Фурса (за даними оперативно-розшукової діяльності, кличка – «Славік Вишгородський». Відомий, як кримінальний авторитет Вишгорода Київської області. Тісно пов’язаний із лідерами злочинних угруповань Чернігівщини).
У Фурси зі Столаром-старшим і Столаром-молодшим є цілий ряд підприємств «на двох», серед яких: ТОВ «Сяйво», ТОВ «Фудлайн», «Транснаціональна компанія «Славія», «Ліга-М», «НТЦ Дія». Остання фірма «пройшла» за давальницькими операціями на нафторинку, чим і заробила славу. Саме «Дія» організовувала свого часу поставку сирої нафти з Російської Федерації на Кременчуцький завод, а нафтопродукти звідти реалізувала вже на території Київської області за незаконними схемами.

А завдяки благодійному фонду Столара «Наш вибір», який колись контактував з іншим скандально відомим фондом «Професіонал», Столар і його сім’я змогли встановлювати пільгове оподаткування для потрібних підприємств. І також організовувати повернення ПДВ за певну суму чи відсоток.

…Вадим Столар знову мріє повенутися у велику політику. Бо велика політика – це великі гроші. І саме Верховна Рада, на жаль, стала своєрідним бізнес-майданчиком для осіб, на кшталт Столара.

Він знову облюбував столичну Оболонь.

Виборці повинні дати чітко зрозуміти екс-регіоналу і екс-нардепу: Верховна Рада – не «Еліта-Центр» і не «ескорт-агентство». І таких «проффесіоналів», як Столар, нинішнє суспільство не потребує. Адже діяльність його та йому подібних відіб’ється не лише на житті столиці. Бо порядності й тяжкої праці на благо країни від політиків а-ля Столар чекати марно. А від прийнятих чи не прийнятих законів, депутатських рішень залежить доля і східняків, і західняків. І тих, хто живе на Півдні, і тих, хто мешкає на Півночі чи в Центрі. Тобто, доля усієї Держави України.

Олесь БІЛИЙ.

1 Comment

Comments are closed.