Олександр Сосницький: “Третій Майдан”. Годі ходити по популістським граблям

Кожен ранок, відкриваючи ФБ, першими рядками бачу: ТРЕТІЙ МАЙДАН…
Смачно ругаюсь в реалі.

Це мені схоже на безінтернетну добу, описану в Куліша в “Чорній раді”, коли, по дорозі в Київ, лише це й чути було.
Ну всі ж читали, й з історії знаємо, чим те закінчується.
Повезло Україні – на Майдані Гідності окрім “голоти-низовиків” (самі знаєте про кого мова) вже було досить креативного класу.

Тим і втримались, не попали в руїну і не потрапили в ярмо. Саме цьому класу маємо завдячувати міжнародною підтримкою і визнанням світу справедливості наших вимог і перетворень. Саме креативний клас обумовлює мочилово Хуйла світовою потугою з чувством, толком і расстановкой. Бо розумна людина ГЕНЕРУЄ СМИСЛИ, які світ сприймає.

Ну чому ви, полум’яні революціонери, ніяк не хочете зрозуміти, що альтернативою політичним перетворенням в державі є лише обговорення поза її межами про доцільність її існування?

Не можна майданити, руйнуючи основи власної держави, коли поряд така хуйлостанія, яка хворіє, коли не прихопить враз те, що погано лежить.

Ви конкретні проекти перетворень чи конкретні кандидатури на посади цивілізовано, без шин, пропонувати не пробували? Хіба нема різниці, чи ми повстаємо проти московського протекторату тоді, чи прагнемо змін в державі, яку ми три тижні тому всім народом самі й обрали тепер??? Будемо нищити справу рук своїх? Чи станемо маріонетками тих, кого самі ж викинули з теплих місць у владі?

Конєшно ж ви – не п’ята колона, як і українське селянство та робітники початку минулого століття. Але, коли, раптом, щось стрельне в голову сусідньому царькові і він пообіцяє вам в Україні “справєдлівоє народовластіє і социальний пакет” под його рукой, як колись дєдушка Члєнін – “зємлю – крєстьянам, фабрікі – рабочім”, то, тоді-да, левова частка з вас радо вітатиме зєльоних чєловєчков.


Може, вже досить ходити по популістським граблям?

Олександр Сосницький