В Полтаві дякували пораненим захисникам Вітчизни

Концерт з нагоди Дня захисника Вітчизни для бійців, що лікуються у Полтавському військовому шпиталі, громадські активісти Полтави провели власними силами. Представники громадського руху „Є свідомі” та Полтавського батальйону небайдужих уже не вперше об’єднали зусилля і зробили все, аби свято вдалося. Звісно, на цьому заході не було зірок світової величини, феєрверків та лазерного шоу. Зате була затишна, майже домашня атмосфера підтримки і розуміння, були теплі слова „без папірця”, багато жартів і сміху.
У невеликій залі шпиталю не лишилося вільних місць. „На розігріві” зіграв самодіяльний рок-гурт „СБС” однієї з протестанських церков Полтави. Пастор Ігор Убий-Вовк помолився за здоров’я поранених воїнів і розказав про святість боротьби за рідну землю. Аби зробити атмосферу більш невимушеною, дівчата-активістки провели для бійців конкурс із назвою ”Вгадай, що це за фрукт?”. Дати правильну відповідь вдалося не всім учасникам: важко із зав’язаними очима упізнати на смак, наприклад, фейхоа, якщо ти його ніколи раніше не пробував. Утім, веселощів від цього лише додалося. Бійців смішили також гуморесками. Але найбільше оплесків зірвали дитячі листи до воїнів, які зачитала Алла Михайленко. „Солдате, дякую тобі за мужність”; „Спасибі за те, що я живу у мирному місті, можу ходити у школу і спокійно гуляти на вулиці”; „Спасибі, що захищаєте мене і не пускаєте загарбників далі в Україну” – ось за що дякують воїнам полтавські школярі. Були серед листів і побажання до „сепаратистів” „швидше забиратися геть, бо для вас в Україні і вода отруєна, і бензин для ваших БТРів „пальоний”.
Волонтери приготували для пацієнтів військового шпиталю і солодкі подарунки. Частину з них власноруч, приправивши турботою та вдячністю, виготовили дівчата з Полтавського батальйону небайдужих. Інші ж – різне печиво та цукерки, фрукти та сік придбали завдяки допомозі полтавських підприємців – О.Зеленого, Л.Лошук, О.Мілютіної, С.Головко. Звісно, робили вони це не задля слави. Але завжди приємно дізнатися, як багато небайдужих, готових підтримати громадські ініціативи людей мешкає поряд з нами.
Цей концерт – вияв нашої подяки мужнім воїнам–захисникам України. Це – дрібничка порівняно з тим, що роблять для нас, для нашого мирного житті вони – там, у зоні АТО, в аеропорту Донецька чи інших „гарячих точках” нашої країни. Але це якраз те, що може і мусить робити кожен з нас: бути поряд з ними, підтримувати і допомагати, молитися за їхні життя і вірити у перемогу.

d0b3d0bed181d0bfd0b8d182d0b0d0bbd18c d0b3d0bed181d0bfd0b8d182d0b0d0bbd18c_1 d0b3d0bed181d0bfd0b8d182d0b0d0bbd18c3

Світлана Варвянська

Фото Сергій Лисенко

About Ігор Кіянчук 215 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан