В Ужгороді хочуть провести громадські слухання

10834096_754004018026734_1949944214_n

У неділю, 7 грудня, в Ужгороді відбувся форум «світлих людей», метою якого було згуртувати активних громадян навколо проблем Ужгорода та України в цілому, для ефективного їх розв’язання. На форумі була проаналізована ситуація в країні та в області, запропоновані стратегії перезавантаження місцевої влади.
Науковці, архітектори, журналісти і блогери, які пожертвували гарним недільним ранком, обговорювали реванш регіоналів в ужгородський міській раді Згадували незлим тихим словом псевдоактивістів, які виконують політичні замовлення місцевих «князьків» і паплюжать самі принципи громадської активності. Говорили про відсутність незалежних ЗМІ в регіоні, одна з учасниць форуму запропонувала допомогу у створенні незалежного друкованого видання.
ГО «Громадський конвент» представило схему дій, що дасть змогу залучити громаду безпосередньо до розробки і прийняття рішень, які мають бути затверджені органами місцевого самоврядування. Ця програма включає в себе проведення соціологічних досліджень серед населення, круглих столів з науковою, культурною та бізнес-елітами, розробку готових рішень декількох нагальних проблем ужгородців та проведення громадських слухань згідно прогресивного статуту міста, який було затверджено на революційній хвилі.
За підсумками форуму були створені робочі групи, які займуться аудитом бюджету міста, інформаційним супроводом та волонтерством.

About Кохановська Тетяна 31 Articles
Аналітик ГО ІЦ "Майдан Монітринг", культуролог, фахівець з інформаційної безпеки.