Арсеній Яценюк не хоче ліквідувати Нацкоммор (і бути “лібералом у подружньому житті”)

Наприкінці грудня минулого року в інтернетрях з’явився дивний, як на нашу думку, лист, нібито надісланий Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком на адресу керівництва однієї з існуючих в Україні церков.  Він є дивний не фактом свого існування – голова Уряду має, як і всі ми, писати кому завгодно, а змістом: як побачите на другому аркуші, голова Уряду [нібито] каже, що не хоче ліквідовувати Нацкоммор, (а також виступає проти “лібералізму у подружньому житті” – що він має на увазі – йому видніше). Ось:

Doc_1 Doc_2

Ясна річ, ІЦ “Майдан Моніторинг” не міг пройти повз цієї цікавинки, і ми спитали у Секретаріату КМУ  – “чи справді Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком було підписано цього листа <…>, адресованого Раді євангельських християнських церков, а чи вказаний лист є повністю або у певній частині підробкою“.  Секретаріат КМУ, наскільки ми можемо судити з відповіді,  автентичність листа визнав:

SKMBT_28314123116540

Не питання, Арсеній Петрович – великий молодець, що ставиться з повагою до всіх конфесій та релігійних організацій, і з ними спілкується. Питання у змісті.

Нагадаємо, згідно з повідомленнями, у ВРУ зареєстровано законопроект, який відкриває Уряду шлях до ліквідації Нацкоммору (який ще у минулі роки жер по 2 мільйони гривень). А керівник Уряду – як бачимо, того не хоче. Журбинка. Напевно, нашим бійцям на Донбасі, наприклад, вивільнені кошти не завадили б.