Стартувала Великопосна екологічна ініціатива

logo_BUROЗ початком Великого посту розпочалась ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння», метою якої є допомогти глибше і повніше пережити процес покаяння і навернення до Бога, завдяки поглибленню свідомості щодо відповідальності за створений Богом світ та шляхів її здійснення у повсякденному житті кожної людини.

Головними завданнями ініціативи є сприяння поширенню екологічного вчення Церкви та викорінення екологічних гріхів сучасності. Одним з ключових завдань ініціативи є допомогти переосмислити значення правди віри про Бога Творця та Спасителя для особистого життя і зробити відповідний внесок для того, щоб парафіяльні громади могли більш цілісно стати місцем зустрічі з Живим Христом і свідчити про Нього своїм життям.

Особливий акцент цьогорічної ініціативи ставиться на тому, щоб допомогти краще зрозуміти значення Великопосної тріади: «молитва – піст – милостиня» в контексті всього створеного Богом світу. Зокрема, для цього був підготований спеціальний буклет-путівник «Великий піст – подорож до Воскресіння в гармонії з усім створінням».

В рамках ініціативи, на загальноцерковному, єпархіальному та парафіяльному рівнях, відбудеться низка освітньо-виховних та молитовних заходів, а також практичних акцій, спрямованих на вирішення конкретних екологічних проблем, як наприклад боротьба з підпалами рослинності, пластмасовою цвинтарною атрибутикою, пропаганда енергоефективності, насадження парафіяльних садів та парків тощо.

Організатори традиційно звертаються з проханням про допомогу до духовенства стосовно інформаційної підтримки Великопосної екологічної ініціативи, а також просять звертати увагу на питання християнської відповідальності за створений Богом світ у проповідях та підготовці вірних до святої тайни Сповіді у часі Великого посту.

Детальніше про ініціативу можна дізнатися на сайті «Відповідальність за створіння», а також в її безпосередніх координаторів – єпархіальних та екзархальних референтів Бюро УГКЦ з питань екології. Також через контакти вказані на сайті, або через референтів, можна домовитись про організацію чи підтримку відповідних тематичних заходів, а також замовити для поширення буклет «Великий піст – подорож до Воскресіння в гармонії з усім створінням», та флаєри про шкоду підпалів рослинності та цвинтарної пластикової атрибутики.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології