Львівський Батяр: Декілька висновків по подіям понеділка у Костянтинівці

1. Ситуація у прифронтових містах вочевидь наступна – гебня достатньо легко мобілізує провокативні групи на вільних від олігофренів територіях. Між повідомленням про ДТП і бунтом пройшло дуже мало часу. Людей підбивали на ідіотизм. Просто вдумайтесь – закидувати військових камінням і це у наш час. Ви ж розумієте, що солдати могли застосувати зброю? І мали на то право. Насторожує злагодженність провокаторів, чи вони були весь час у місті чи чекали спеціально? Там для СБУ купа роботи: як то сталось, чому виїхали і т.д.

2. Дисципліна в армії – незалежно від того, чи у даному випадку присутній алкоголь (окрім повідомлень з місця у мене більше інформації нема), ми знаємо, що проблема випивки стоїть гостро, провокує абсолютно зайві конфлікти і це аж ніяк не сприяє позитивному іміджу ЗСУ на місцях. І справа тут не тільки в реакції вати, але й людей, котрі свою країну люблять, армію поважають. Вони запитують – ну що робити, коли солдат не зовсім тверезий і озброєний? І дійсно, що? Проблему треба вирішувати: бесіди, покарання. Не відкладати. Упростити процедуру покарань.

3. Дисципліна у соцмережах і ЗМІ – не можна одразу по першим повідомленням робити висновки – що стало причиною біди. Не можна звинувачувати не маючи доказів на руках. Ми повинні навчитись тому, що є слідство, і слідство встановлює. Крапка.

4. Потрібно уникати узагальнень по типу: “А там у місті всі йобнуті ватники”, “То сепарський регіон”. По-перше нема жодного міста ватного чи сепарського. Є міста де переважають певні настрої. Не вішайте ярлики. По-друге – не забувайте: одна з улюблених тем гебні – поділити українців. Неважливо на якому питанні. У даному випадку на темі Донбасу: “А той Данецький”, “А той дамбасовець”. Припиняйте і не ведіться, нема дамбасівця, данєцкого тощо. Є українці, котрі живуть на тимчасово окупованих територіях. А є ідіоти котрі живуть там же, і вам скажу, що ідіоти живуть скрізь по Україні. І так так у Львові мудаків з путіним в голові не мало.

5. Припиняйте жити міфами про довбонутих пенсіонерів, які покликали армію РФ. Армія РФ зайшла на Донбас не через бабок, їбанутих місцевих та привезених гастролерів, а тому що Донбасу не повезло з географічним розташуванням. Регіон не мав можливості захиститись по цілому ряду причин, головна з яких – 23 роки, котрі ми втратили невідомо на що замість побудови країни. Не відчуваєте і свою провину в тому – ваше право. Я свою провину в тому відчуваю.

6. Мешканцям прифронтових міст хочу написати наступне – ви бачите провокаторів, ви повинні розуміти, що давати нищити техніку ЗСУ не можна. Група провокаторів невелика – витісняйте їх, здавайте міліції. Так: є ДТП, так це біда. Але більша біда буде, як приїжджа агентура почне закликати місцевих нападати на солдат. Не думайте, що ваша хата скраю. Сталось ДТП – зафіксували. передали справу на розгляд. Все. Хороводи нічого не дадуть, а можуть завершитись штурмом, через який погинуть дурні, що на емоціях його підтримають. Бачите порушення дисципліни – зафіксували, передали начальству.

7. Вата – це біда. Незважаючи на те, що вони знають про руйнування і вбивства олігофренами на окупованих територіях, продовжують жити з Хуйлом у голові. Це хвороба. Лікувати її можна переключивши зомбованих з російських інформаційних каналів (телебачення, соцмережі) на українські. Проблема у тому, що незалежних українських каналів у нас майже нема, і ми хіба з путіна їх переключимо на ригів і “зраду” від Інтера чи 112-го чи педоШарія, що, по суті, нічого не змінює. Отже, як лікувати вату наразі поняття не маю. Сидить тихо, то вже непогано враховуючи наш час.

Такий досвід за день. Дякую за увагу.

 

Джерело: Фейсбук автора

1 Comment

  1. Очевидно, что законсервированная агентура ФСБ была задействована. СБУ действительно есть над чем тут поработать, и это дело нельзя откладывать в долгий ящик.

Comments are closed.