Сергій Петров: Кілька думок щодо фільму “Крым. Путь на родину”

Немає сенсу довго рефлексувати над фільмом “Крым. Путь на родину”. Але настільки цинічного загарбання чужої території світ ще не знав, хоча війна на Донбасі згодом це перевершила.

В кінці лютого – у березні 2014 року світ стояв на порозі ядерної війни. Про це фактично прямо і сказав путін, що він був готовий на все, адже це російська “історична територія”. Цього поки що ніхто не скаже яких зусиль вартувало наших західним союзникам недопущення цього сценарію, оскільки росія готова була шандарахнуть ядрьонною бомбою, вона була готова на все, якби не вдалося віджати Крим за її сценарієм. Також у фільмі йдеться і про те, що у випадку спротиву українських збройних сил, росія готова була на військовий силовий сценарій – на війну, що згодом сталося на Донбасі. Це головне, що слід розуміти. РАШИСТИ БУЛИ ГОТОВІ НА ВСЕ!!! А я вже рік про це кажу! “А ми казали”!! (с)

Демонізація “Правого сектору”, яких були сотні в Криму (звідки???) і які постійно засилали свої диверсійні групи з метою “вчинення терактів”, зрозуміла. А майдан взагалі зробив Держдеп, і готували правосеків боротися з ВВ та “Беркутом” по всьому світу, зокрема, у Польщі. А фільм взагалі починається взагалі з подій “Корсунської резні”, коли під Корсунь-Шевченківським 21 лютого спалили автобуси кримських тітушок, що повертались з “мирного Антимайдану”, і внаслідок чого “загинуло 7 людей”… Ад!!!

ЗСУ путін назвав навіть не армією – це взагалі невідомо хто, оскільки їх роззброїли, і тому називати їх збройними силами неможливо, про що він казав Заходу!!! путін питає, а навіщо в Криму було 20 тисяч військових ЗСУ та комплекси С-300? (А нічого, що це наша суверенна територія поблизу державного кордону???) Рашисти глузують, що з понад 20 тисяч ЗСУ до України повернулось 2,5 тисячі, а інші перейшли до “нової російської армії”…

Проте, є єдиний підрозділ, який вони демонізували, – 501-й батальйон морської піхоти, який назвали єдиним боєздатним підрозділом. Але він не український (в хохлів не може бути армії), він – НАТІВСЬКИЙ, який називали “Галичиною” (аналогія із 14-ю дивізією СС “Галичина”), і на його емблемі вовк зі звіриним оскалом (читай – фашистський символ), і далі розповідається, яку “різанину” наші морські котики нібито вчинили у Горлівці. Бояться, падли! Слава українській морській піхоті!!!

Основний меседж – вони героїчно віджали Крим. І навіть американці “обісрались”, оскільки американський есмінець “Дональд Кук” втікав від узбережжя Криму, коли вони розвернули там комплекс ЗРК “Бастіон”, і понад 10 американських моряків подали рапорти про відставку. Так, так – це прямо сказано у фільмі.

Велика увага приділена місцевим обканчєнцам (це все “кримчани” чинили опір “майданній владі”), але путін в кінці визнав, що там були ГРУшники, ФСБешники, інші регулярні військові частини… Отак от.

Тому до тих крикунів про “здачу Криму” в мене питання: а чи Ви знаєте як віддати наказ, коли всі шифровані види зв’язку кацапи перерізали (у фільмі цим дуже хизуються)?? Віддавати секретні накази по мобільному телефону?? Дуже розумно…
Як захищати Крим, коли там більшість перейшли на бік ворога, бо їм пообіцяли кращу зарплатню та збереження місця служби (тоді вони в це вірили; реальність потім стала трохи інакшою)?? Чим захищати??? Яким чином, коли від одного пострілу могла початися світова війна??? Та й армії тоді в нас по факту не було.Кількість умовно боєздатних підрозділів була невеликою. Та й “героїчний штурм” морських котиків тривав тоді не довго, і наших хлопців взяли в полон…

Вони лякали світ ядерною зброєю, і мали докази щодо її застосуванні, якщо щось піде не так.
Я переконаний, що в таких умовах дії вищого українського керівництва та командування, в т.ч. у консультаціях із нашими союзниками – були єдиним способом не допустити всього цього. І показати світу наскільки нагло поводиться росія. У нас не було іншого виходу – ситуація була на волоску від світової війни, про що наголошую вже рік!

Це дало поштовх до пробудження світу, яке сталось лише після збиття Боїнгу-777 MH17 та порушення “Мінських домовленостей”. А перед цим американці доклали надвеликих зусиль, аби переконати світ у єдності щодо позиції щодо України та щодо санкцій, – те, що я називаю “Брісбенським антирашистським пактом”. Лише ізоляція позбавила рашистів можливості настільки сильно шантажувати світ ядерною дубинкою, але шантаж досі триває, не забувайте про це.

Але всі ці визнання – з цинізмом та героїчністю цієї “спецоперації” – це чудові докази для Гааги. Навіть в мене замало слів, аби все це описати. Це рашизм. Це не путін, це не шойгу (якого також показали у фільмі), а це рашизм, “гуSSкій мір”, “колективний путін, сталін або що”. Але важливо те, що той шок, який він неодмінно викличе у західного глядача, конвертується у поступове розуміння, що з рашизмом треба кінчати, адже це загроза для світу з тисячами ядерних боєголовок, які кацапи готові застосувати, якщо опиняться у патовій ситуації.

В кого міцні нерви, я все ж таки раджу подивитись цей фільм. В кого вони слабкі – краще не дивитись, можете розтрощити пів квартири. Це неймовірний ад… Але розуміти ситуацію, хоч і у ворожій інтерпретації, треба, бо ворога треба знати в обличчя, і розуміти його хід думок та інстинктів.

 

Джерело: Фейсбук автора

About Сергій Петров 248 Articles
історик, аналітик Інформаційного Центру "Майдан Моніторинг" (сайт "Майдан"), громадський активіст, редактор української Вікіпедії