Відбулися громадські слухання по питанню роботи громадського транспорту в Ужгороді

Ми писали про дивну ситуацію з конфліктом інтересів, яка склалася в Ужгороді внаслідок дій в.о. мера Богдана Андріїва, який, будучи чиновником вищої ланки одночасно є фактичним власником перевезень у місті:  “Історія доктора Джекіла та містера Хайда по-ужгородськи”
Активісти закликали мешканців міста прийти на громадські слухання по питанню роботи громадського транспорту в Ужгороді. З задоволенням констатуємо, що вельми розлючена транспортним безладом громадськість до закликів дослухалася, слухання відбулися, й було проголосовано заключну резолюцію.
Вона містила наступні вимоги: до міської ради – дотримуватися прозорості у питанні перевезень та оптимізації мережі міських рейсів; до перевізників – дотримуватися графіків руху, для чого на кожній автобусній зупинці мають бути облаштовані спеціальні інформаційні табло.
А також – увага – на пропозицію активістів у резолюцію внесли вимогу до міської ради: винести на сесію питання та звільнити з посади Богдана Андріїва. Ба навіть більше: проголосували у резолюції за пункт щодо звернення до прокуратури із проханням проведення перевірки на предмет використання 5 млн грн з державного бюджету, передбачених торік для відшкодування перевізникам за пільгові перевезення.
Ну, чи дослухається влада до громадської думки – побачимо. Але шлях осилить той, хто йде.

About Кохановська Тетяна 31 Articles
Аналітик ГО ІЦ "Майдан Монітринг", культуролог, фахівець з інформаційної безпеки.