17 квітня в редакції газети «День» – круглий стіл «70 років Перемоги: український внесок, український подвиг, українське бачення»

1399355385_1307933-300x22517 квітня о 14:00 в редакції газети «День» відбудеться круглий стіл  «70 років Перемоги: український внесок, український подвиг, українське бачення». Орієнтовна тривалість заходу – три години.

Серед іншого учасники обговорять, чим сьогодні є для українського народу дати 8 і 9 травня. Коли світ дізнається українську правду про Другу світову війну і які кроки для цього необхідно зробити? В чому полягає сучасний погляд на війну? Як правильно про неї писати журналістам? Чому історія Другої світової війни стала ідеологічним підґрунтям для війни на Донбасі? Як протидіяти путінській історичній пропаганді? Про що свідчить і які наслідки матиме відсутність лідерів країн-учасниць антигітлерівської коаліції на цьогорічних святкуваннях в Москві?

 

До участі в обговорені запрошені:

  • Сергій ГРАБОВСЬКИЙ (публіцист, історик, кандидат філософських наук, лауреат Премії імені Джеймса Мейса, автор «Дня»).
  • Сергій ГРОМЕНКО (кандидат історичних наук, науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті).
  • Олександр ЛИСЕНКО (завідувач відділу історії України періоду Другої світової війни Інституту історії України НАНУ, доктор історичних наук).
  • Мирослав ПОПОВИЧ (директор Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України філософ, доктор філософських наук, професор)
  • Борис СОКОЛОВ (історик та літературний критик, доктор філологічних наук, кандидат історичних наук, автор «Дня», Москва).
  • Юрій ЩЕРБАК (письменник, дипломат, публіцист, доктор медичних наук)

 

Пряма трансляція заходу – на сайті газети «День». Інформаційний партнер – канал «1+1».

 

З питань акредитації звертатися:

(044) 303-96-31,

(067) 507-22-07,

e-mail: marketing.theday@day.kiev.ua

Адреса: проспект Перемоги, 121д

*****

Про ініціативу Інформаційного центру “Майдан Моніторинг” з моніторингу виконання суб’єктами владних повноважень Указу Президента України №169 від 24.03.15 “Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни” – ТУТ