Анонс. “Чи Кубань то Україна?” Прес конференція

Прес-конференція. 6 квітня 2015 року, 13:00
Харків, вул. Чернишевська, 6. Незалежний центр INDIE.
З трансляцією в інтернеті на каналі https://plus.google.com/+майдан

Наші вороги намагаються виправдати свої загарбницькі події у Криму та на Донбасі відновленням історичної правди, присутністю російських коренів цих українських регіонів. Тоді давайте поговоримо про один з вже давно окупованих Росією регіонів. Кубань – козацький край, заснований вільними запорожцями, де по селах і досить розмовляють самобутнім суржиком, де стоять пам’ятники козацтву, де зберіглися питомо українські соціо-культурні паттерни, від традицій самоврядування до побутових навичок – зокрема, традиційна українська кухня.

Згадаймо про історію, культуру, традиції цього регіону, та подивимось, як складається життя там зараз. Запрошуємо всіх, кому небайдужа доля Кубані, та наших співвітчизників, чия рідна земля вже не перші роки знаходиться під окупацією.

Донські та Кубанські казакі, які були розкуркулені та майже знищені комуністичним режимом, тепер воюють на боці Росії на чолі з кадровим КДБістом – Путіним. Що чекає Україну та що чекає Казаков в найближчому майбутньому в цієї війни?

Про це розкажуть

  • Вячеслав Мартинов, політбіженець з Краснодару, організатор “Маршу за федералізацію Кубані”
  • Віталій Овчаренко, координатор ІЦ «Майдан Моніторинг» по Донеччині, кандидат історичних наук.
  • Тетяна Кохановська, аналітик, культуролог, лауреат премії часопису “Новий мир”
  • Сергій Пархоменко, політолог, координатор комітету Кубань з Україною

kuban

1 Comment

  1. Кубань никогда не была украинской. Небольшой части запорожским казакам разрешили в 1796 году, как и армянам, переселиться на Кубань. Место высадки казакам Черноморского войска, на побережье Черного моря готовил сам генералиссимус А.Суворов. А на Кубани 96 лет с 1696 года уже жили донские казаки, во главе с атаманом Савелием Пахомовым. Да, Екатерина вторая подарила казакам Черноморского войска левобережье Кубани, но это не значит, что это земли Украины! Потом, Украина, после выхода из СССР, отреклась от всех коммунистических законов и постановлений, которые, так или иначе, ограничивали самостийность отделившуюся от России Украину. Почему Россия должна соблюдать какую-то “доисторическую” грамоту Екатерины. Мало ли кто из правителей что-то дарил кому-то? Хрущев, без спроса народа России, подарил кусок земли- Крым! Так, что мы должны согласиться с этим? Никогда!!! А, вы, украинцы, забыли, что в 20-е годы 8 областей с русским населением из России, были переданы в состав мизерного “государства” Украина?
    Эти области, с русским населением необходимо вернуть в состав России! За Крым, Россия воевала с Турцией в общей сложности более 30 лет! Так, что, Кубань, вам не видать как своих ушей. Сегодня на Кубани проживает 80% русских и других народов России.
    Відповідь · Подобається · Не стежити за дописом · 2 секунди тому

Comments are closed.