Справа популяризації державних символів на бюрократичних гальмах

23-го серпня минулого року Президент України Петро Порошенко видав Указ №667 від 23.08.14 “Про деякі заходи щодо унормування питань опису, порядку використання і захисту державних символів України”.

Наприкінці 2014-го Міністерство культури повідомило, що ним у контексті Указу розроблено проект розпорядження Уряду “Про заходи щодо попіляризації державних символів України, виховання поваги до них у суспільстві”, який надіслано на погодження до низки органів влади.

Час минав, а проект розпорядження все перебував і перебував на “погодженні”. З тих пір нам вдалося домогтися підтвердження того погодження від Міністерства молоді та спорту Україні і Державного комітету телебачення і радіомовлення України. Але от наспіла звістка від Міністерства юстиції:

МЮ-667-відповідь

Отже, через тяганину з “погодженням” та недотримання чиновниками регламенту взаємодії гальмується важлива справа (від дати видання указу минуло вже 8 місяців). Доведеться знову перепитати Міністерство культури і, можливо, Кабінет Міністрів України. Про наслідки повідомимо.

****

У рамках проекту “Українська миротворча школа”