Олександрійська книгарня відчайдушно опирається примусовій ліквідації

Комунальну книгарню “Книжковий світ” примусово ліквідовують, не дивлячись на відсутність заборгованості та бажання комунального книготорговельного підприємства розвивати і надалі діяльність з реалізації та поширення книг в місті Олександрії.

CWaK40HEK5Tk

Про факт примусового відбирання печатки та проведення чергової інвентаризації у магазині членами ліквідаційної комісії журналістам “Олександрійських новин” повідомили співробітники книгарні. Діють співробітники міської ради, а саме управління приватизації та члени ліквідаційної комісії з пред’явленням рішення міської ради, яке, як свідчить його текст, вже не має юридичної сили, оскільки час на його реалізацію вже сплив.

Як бачив журналіст “Олександрійських новин”, одна з торговельних зал магазину перекрита для доступу покупців через проведення інвентаризації. Хоча чимало городян, поки журналіст спілкувався з працівниками магазину, мали бажання придбати листівки та книги.

На думку співробітників книгарні, це все більше схоже на примусове знищення книжкового підприємства, тероризування колективу підприємства, доведення комунального підприємства до стану знищення.

Як приклад, співробітники магазину продемонстрували договір на оренду приміщення магазину, у відповідності до якого вартість оренди для книгарні зросла одразу удвічі, в порівнянні з попереднім договором, яким встановлювалась ставка у розмірі 5%, а не 10% від оціненої вартості, як тепер. Новий розмір оренди з’явився тоді, коли колектив магазину став активно захищати свої права.

Слід зазначити, що чималій кількості, в тому числі приватних підприємств, комунальних підприємств, закладів та установ, навіть юристам, що особисто представляли інтереси мера під час скандалу навколо обвинувачення його у корупційному правопорушенні, встановлена мінімальна ставка у розмірі 1 гривня в рік.

Нагадаємо, колектив підприємства намагався у суді відстоювати свої інтереси, звертався і звертається і надалі до всіх інших органів влади, щодо припинення тиску на діюче підприємство з боку місцевих посадовців.

Імовірно, що справжньою причиною всіх цих дій влади є особиста неприязнь першого заступника міського голови Людмили Давиденко до колективу підприємства, який вирішив не віддавати приміщення підприємства на продаж та боротися за свої права і робочі місця. Імовірно також, що для розширення приватного бізнесу одного з чиновників міської влади або їх найближчих родичів не вистачає саме “вільного” приміщення у центрі міста, на центральній площі Олександрії, де ще з радянських часів працює комунальна книгарня.

Джерело: Олександрійські новини