У Львівській обласній раді презентують журнал «Миротворець»

У Львівській обласній раді презентують «Миротворець» – журнал, покликаний формувати модерну українську мілітарну культуру.

У середу, 27 травня, об 11.00 годині в кабінеті №307 Львівської обласної ради відбудеться презентація українського мілітарного журналу «Миротворець». Часопис покликаний формувати модерну українську мілітарну культуру, сприяти суспільному порозумінню й злагоді.

Публікації журналу систематизують досвід, набутий у поточному конфлікті на Сході України, зокрема, – військовий та соціально-психологічний, а також осмислюють новітній феномен українського волонтерства, поновлюють історичну тяглість, розкривають місце України в світовому контексті.

Також «Миротворець» має опікуватися широким колом проблем, пов’язаних з комплексними питаннями національної безпеки, зокрема: інформаційна безпека, суспільний діалог, внутрішні міграційно-демографічні процеси; висвітлювати хід реформ і взагалі суспільних перетворень, які наразі переживає Україна. Іншими словами, завдання журналу «Миротворець» – сприяти творенню національного безпекового простору.

Редакція оцінює процес, який нині відбувається у Збройних Силах України, таким чином, що «успішні комбриги стають генералами, вчорашні менеджери та водії – комбатантами. Віднайдена здатність українців творити безпековий простір, самостійно або в союзі із вільними націями, є гарантією сталого розвитку у майбутньому, коли ми досягнемо миру.

Ми усвідомили ціну миру, основним інструментом його досягнення є не стільки танки та ракети, скільки людина, якій власне присвячений цей журнал. Вільна людина у вільній країні».

Журнал адресовано українським військовим, а також буде цікавий волонтерам, журналістам, історикам, філософам, культурологам, і взагалі  широким колам громадськості, зацікавленим у створенні української мілітарної культури.

Планована періодичність – раз на місяць, формула друку – повнокольоровий, обсяг – 64 сторінки.

Миротворець