Шабаш «Простих людей» у полтавській міській раді

Заявити про себе скандалом – найшвидший метод здобути популярність напередодні виборів:

1

– Обрати болючу для збіднілих виборців тему: здорожчання проїзду або комуналки;

– Запросити на платній основі 4 всеукраїнських телеканали, вартість сюжету на кожному з яких коштує від 30 тисяч гривень;

– Забезпечити красиву картинку: врізати меру в пику, проколоти шини його автомобіля, викликати фіктивним викликом у мерію МНС, міліцію та Швидку допомогу – і байдуже, що десь вони потрібніші – можливо, у ці хвилини у іншому місці справді помирають люди, палають пожежі, кояться крадіжки…

…І страва готова: двері ламаються, мера галасливий натовп ганяє по міській раді, депутат кидається під колеса його авто і – прапори… прапори політичної партії майорять на вітру.

От тільки окрім галасу та партійної символіки «Простих людей», не продемонстрували журналістам жодних економічних обгрунтувань для зниження тарифів на проїзд на сьогоднішньому шабаші. Щойно картинку для телеканалів було відзнято, а правоохоронці взяли покази очевидців, буйство стихло. Місію виконано – дивіться по телевізору красиві й «правильні» сюжети від українських «Лайф-ньюс».

А так хочеться не-простих людей бачити у стінах міськради. Людей, які працюватимуть не кулаками, а головою. Людей, які матимуть План розвитку міста – так-так, саме з великої літери План, які не обзиватимуть опонентів, не дуритимуть виборців обіцянками проїзду по 2 гривні, ще й надодачу – вареної ковбасу – по 2,20. Вірю, що Полтаву врятує план і робота мізками.

Блог Тетяни Цирюльник

About Ігор Кіянчук 215 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан

1 Comment

Comments are closed.