В Олександрії «Опозиційний блок» очолила скандально відома донька першої заступниці мера

Юлія Білоус, донька першого заступника Олександрійського міського голови Людмили Давиденко очолила міську організацію «Опозиційного блоку».

Про це «Олександрійським новинам» стало відомо з тексту відповіді на запит до Олександрійського міськрайонного управління юстиції.

Реєстрація міської організації на чолі із вказаною особою відбулась 9 червня. Місцем реєстрації організації, імовірно, зазначено домашню адресу керівника, бо зазначено не тільки номер будинку, але й окрему квартиру в багатоквартирному житловому будинку.

Юлія Білоус відома не тільки тим, що має близькі родинні зв’язки із посадовцем вищого рівня Олександрії, але й тим, що фігурувала у гучному корупційному скандалі, так як була одним із засновників підприємства “Управляюча компанія 2011” разом з родичами та близькими інших перших керівників виконавчої влади м. Олександрії, включаючи мера С. Цапюка та всіх його тодішніх заступників. Ця компанія, як відомо, за непрозорою корупційною схемою отримала в оренду КП “Олександрійський центральний ринок”. Після гучного корупційного скандалу, в т.ч. із силовим розгоном мітингу підприємців, в якому взяли участь навіть представники виконавчої влади міста, ринок змусили повернути у комунальне управління.

Крім того прізвище Юлії Білоус фігурує і в іншому корупційному скандалі, що розпочався в Олександрії. Так чоловік Ю. Білоус, зять Людмили Давиденко – Андрій Білоус, отримав у оренду, а потім у приватну власність приміщення колишньої комунальної аптеки № 150 за дуже непрозорих сумнівних обставин. Громадськість міста та ЗМІ стверджують, що передача цього комунального майна у приватні руки відбулась поза межами законодавства і містить в собі ознаки кримінального правопорушення з боку міських посадовців. Олександрійським міським відділом міліції за цими фактами відкрито відповідне кримінальне провадження за № 12015120070000264. Кримінальне провадження відкрито за ознаками злочину, передбаченого статтею 233 Кримінального кодексу України, якою караються правопорушення щодо незаконної приватизації державного чи комунального майна. Підставою для роботи правоохоронців є те, що приватизація приміщення аптеки відбулась з явним порушенням правил передачі комунальної власності у приватну власність. Є підстави вважати, що комунальна власність була протиправно продана дешевше майже на 2 мільйони гривень.

Джерело