Українська діаспора у Чикаго готує великий мітинг з вимогою звільнення українських політв’язнів

30 серпня Український Конгресовий Комітет Америки (УККА) організовує у Чикаго (США) масштабну акцію підтримки незаконно утримуваних у Росії українських політв’язнів. Своїм заходом активісти планують привернути увагу всього світу до цього питання, а також закликатимуть уряд США до активних кроків щодо їх звільнення.


У заяві, яку поширює УККА, зокрема йдеться про різку критику недавно оголошуваному вироку українцям Олегу Сенцову та Олекснадру Кольченку, яких Північно-Кавказький військовий суд Ростовазасдив на 20 і 10 років відповідно.

«Вирок російського суду грунтується на сфабрикованих звинуваченнях та доказах, і є нічим іншим як показовою расправою», – йдеться у документі.

Активісти закликають українські ЗМІ підтримати їхню акцію, а також запрошують долучатися до заходу усім «волелюбним» людям.

Додаткова інформація:

США:
Павло Бандрівський – заступник голови Українського Конгресового Комітету Америки від. Чикаго ІЛ (Pavlo Bandriwsky – UCCA Illinois Division Vice President)
tel: 773-848-6886 
pbandriwsky@gmail.com
Марта Фаріон – заступник голови Українського Конгресового Комітету Америки від. Чикаго ІЛ (Marta Farion – UCCA Illinois Division Vice President) 
tel: 773-490-9797
marta@farion.org

тел.: +380509422058 – Борис Потапенко, один із радників заходу, член Українського Конгресового Комітету Америки (наразі з візитом в Україні).

 

Джерело