Книжкова осінь

ОбкладинкаТе, що перший цієї осені глянець присвячено темі читання і книжкам, — не випадково. По-перше, вересень є своєрідним символом початку навчання на всіх рівнях. А сюди можна віднести і самоосвіту. По-друге, вже 22-й рік поспіль у Львові відбуватиметься масштабний Форум видавців, «магніт» усіх книголюбів. По-третя, восени завжди приємно посидіти десь з книгою — чи то в парку, чи вдома, чи в кав’ярні. Та й до Форуму видавці готують десятки цікавих новинок, тож список «Планую прочитати» помітно збільшується. У нього варто додати і новинки з «Бібліотеки  газети «День».

У свіжому «Маршруті №1. Моя книга» творча команда «Дня» підготувала чимало цікавого для тих книголюбів, які налаштований на якісну розмову і готові до непростого процесу переосмислення багатьох речей.

«Книжок сьогодні дуже багато — класичних паперових, аудіокнижок, електронних видань. Багато чого можна і варто читати, але найперше треба прочитати те, що дасть тобі розуміння: де ти знаходишся, в якій системі координат, і в якому стані перебуває твоя країна. Багато хто каже: ми ніколи не могли подумати, що з нами таке станеться! А чому ж ви не читали розумне? Треба розуміти, що ця війна не за нафту і газ, а за місце в Історії. Це — логіка процесу. Шкода, коли для таких очевидних істин потрібен такий драматичний струс. Наша бібліотека — це домкрат для «диванної сотні», — пише у своїй традиційній колонці головний редактор «Дня» Лариса Івшина.

У новому «Маршруті» читачі зможуть більше дізнатися про наші новинки — історичну книжку «Повернення в Царгород» і безпрецедентний публіцистичний триптих від журналістів «Дня». Про них розповідають автори і упорядники.

Читайте на сторінках глянцю і кілька ексклюзивів — інтерв’ю з президентом Міжнародного форуму видавців Олександрою Коваль про новинки 2015 року та найцікавіші проекти й інтерв’ю з хедлайнером Форуму видавців — нідерландським перекладачем-славістом Гансом Роландом.

Разом з «Маршрутом» ми зможете побувати на екскурсії у дивовижній найстарішій бібліотеці України, що у Львові, та у найкращих книгарнях світу. Дізнатися про ТОП-10 місць, які варто відвідати впродовж Форуму-2015 та запланувати перегляд десяти найвдаліших екранізацій книг в історії кінематографу.

У традиційному кулінарному блозі — страви за рецептами відомих книжкових персонажів.

І це — далеко не все, що ви знайдете у свіжому «Маршруті №1. Моя книга».

Тож, книголюби і книгомани, не пропустіть! Запитуйте 35-й випуск глянцю вже з 4 вересня у кіосках преси або замовляйте на сайті «Дня». Також глянець можна буде придбати на Форумі видавців у Львові на стенді «Дня».

 «День»