УМШ оголошує конкурсний набір до Школи миротворчої журналістики для Приазов’я

Українська миротворча школа оголошує конкурсний набір до другої Школи миротворчої журналістики, яка відбудеться 28-31 жовтня 2015 року у м. Бердянськ, Запорізької області.

Метою школи є навчити журналістів Приазов’я аргументовано і професійно висвітлювати конфлікти різного типу.

Програмою Школи передбачені 4 дні лекцій та інтерактивних тренінгів з конфліктології, соціології, історії, картографії конфлікту, соціо-нормативної культури, аналізу соціальних мереж, історичної пам’яті, та інших.  Передбачена також практична польова медіа робота.

Тренерами та лекторами  Школи є провідні спеціалісти України із соціології, конфліктології, журналістики, інформаційної війни, культурології, політології, історії, зокрема історії Приазов’я. Можлива також участь тренерів з країн ЄС.

До участі в школі запрошуються громадяни України, які:

  • є журналістами або медіа активістами і працюють на території Приазов’я (південь Донецької та Запорізької областей та Приазовська частина Херсонської області;
  • ТА вже мають досвід роботи у медіа – просторі (журналісти, блогери, медіа-активісти);
  • ТА зголошуються пройти повний курс навчання протягом всього терміну (у разі перерваного навчання – кошти за проїзд не компенсуються, до подальших практичних дій УМШ не залучаються).

Організатори забезпечують проїзд, проживання та харчування учасників, надають їм необхідні навчально-методичні матеріали.

Конкурсну анкету можна заповнити за посиланням:

https://goo.gl/pJ200C

Анкети приймаються до 23:59  16 жовтня 2015 року.

За додатковою інформацією звертатися:

Віталій Овчаренко
Регіональний менеджер УМШ по Донецькій області, ІЦ “Майдан Моніторинг”
+38 066 271 60 85
vitaliys007@gmail.org

——————–

Перша Школа миротворчої журналістики відбулася в Святогірську 15-18 вересня для журналістів Донеччини.  Ось матеріали про першу школу.

 

Місія Української Миротворчої Школи: запобігання та трансформація насильницьких конфліктів в Україні.

Мета миротворчої освіти – управління конфліктами через підтримку формування і розвитку місцевих громад, яке передбачає низку взаємопов’язаних завдань:

  • підбір і навчання громадських активістів;
  • розробка програм і навчальних матеріалів, представлення і популяризація історій успіху. Розробка стандартів миротворчої освіти для представників ІГС і журналістів, та оволодіння необхідними компетенціями;
  • моніторинг і підтримка локальних ініціатив учасників освітнього процесу;
  • створення мережі миротворців для міжсекторального, міжрегіонального і міжнародного співробітництва.

Громадська миротворчість: комплекс заходів, спрямованих на запобігання і трансформацію насильницьких конфліктів інститутами громадянського суспільства.

12_1