Кримські татари у Херсоні виграли Кубок толерантності

1448285606_tatar2

21 листопада вперше в Херсоні завдяки ініціативі Української миротворчої школи (УМШ), за сприяння Херсонської обласної державної адміністрації, федерації футболу Херсонщини, а також підтримки Посольства Великої Британії в Україні проведено футбольний турнір етнічних громад міста – Кубок толерантності.

Переможцем змагань стала команда кримськотатарського культурно-спортивного центру «Куреш». Захід відбувся в рамках проекту УМШ «Подолання травматичного та розділеного минулого етнічних громад  Херсонщини через взаємодію у мистецтві та спорті».  У змаганнях взяли участь спортивні колективи азербайджанської, болгарської, корейської, кримськотатарської, курдської, ромської, польської та німецької громад.

Кримські татари у Херсоні виграли Кубок толерантності

Херсонщина – полікультурний край, благодатна, толерантна земля. Протягом століть у мирі та злагоді тут живуть представники більш ніж 100 різних національностей. Сам Херсон часто називають столицею толерантності півдня України.
Попри окремі незначні труднощі і складнощі, що існують в міжетнічних стосунках через, а також виклики, ризики та загрози, які пов’язані із близькістю регіону до тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, етнокультурне поле Херсонщини залишається стабільним та має тенденції щодо подальшого зміцнення.

Сучасна активність національних меншин міста у спортивній площині засвідчує готовність, нівелювати існуючі суперечності, формувати контури спільного комфортного етнокультурного майбутнього, співпрацювати та взаємодіяти заради цього майбутнього в рамках перспективних проектів Української миротворчої школи.