У Запоріжжі поговорили про створення органів самоорганізації населення

18 грудня за підтримки Української Миротворчої школи в приміщені однієї з районних адміністрацій міста Запоріжжя відбувся круглий стіл «Органи самоорганізації населення, як невід`ємна складова взаємовідносин влади та суспільства для створення єдиного бачення розвитку країни та консолідації громадян».

Захід було проведено за участі представників громадських організацій БФ «Єдність за майбутнє», ГО «Народний антикорупційний нагляд», представників Хортицької виконавчої районної адміністрації, а також представників громади окремого мікрорайону.

12374912_206450606357316_2649118384533745859_o

Головною темою круглого столу було обговорення взаємодії та налагодження комунікацій між усіма ланками суспільства для створення органів самоорганізації населення в масштабах району, а в подальшому і міста, області, країни.

Представник БФ «Єдність за майбутнє» Ія Ланіна  розповіла, який досвід має фонд та які результати досягнуто за цим напрямком, запропонувала повну консультаційну, правову, інформаційну підтримку громаді й висловила схвалення бажанню громади створювати органи самоорганізації.

12391132_206450843023959_1760473238822943402_n

Представник ГО «Народного антикорупційного нагляду» Юрій Лещенко  висловив свою повну підтримку, готовність співпрацювати з громадою та надавати всебічну допомогу на шляху до співробітництва громадян, підкреслюючи, що такі ініціативи дуже позитивно впливають на розвиток в нової якості місцевого самоврядування, що, безперечно, пришвидшить розвиток та процвітання України.

Заступник голови Хортицької районної адміністрації Ольга Пустова  висловила готовність місцевої влади до співробітництва з громадою та надію на його продуктивність та результативність.

Захід відбувся на позитивній ноті, громадяни з цікавістю та оптимізмом обговорювали механізми створення органів самоорганізації населення та перспективи співпраці всіх ланок суспільства між собою для більш ефективного здійснення місцевого самоврядування.

На завершення зустрічі всі обмінялися координатами та висловили наміри продовжити співробітництво для досягнення успіхів та покращення результатів проведення реформ з впровадження місцевого самоврядування.