Коли над аеропортом у Львові піднімуть російський прапор?

Скандали навколо ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Д. Галицького» не вщухають з моменту Революції Гідності. Після втечі Януковича, громадські активісти прийшли на це підприємство у Львові, щоб вигнати ставлеників Бориса Колесникова. Таким вони вважали директора Романа Гонтарєва, якого призначили за протекторатом відомого регіонала. Активісти та трудовий колектив півроку протестували проти команди, яка під час реконструкції приміщень аеропорту, проведених під час підготовки чемпіонату Євро-2012, допустились грубих порушень у використанні бюджетних коштів та сприяли банкрутству підприємства. З труднощами, майданівський міністр транспорту і інфраструктури Максим Бурбак все ж звільнив біло-синього директора.

Два роки пізніше ситуація не змінилась. Після Гонтарєва на посаді керівника вже третя особа. Корупційні схеми ніхто з них «не подолав». Навпаки. Коли Україна терпить від російського агресора, керівником аеропорту призначена екс-керівник департаменту зустрічі гостей на Олімпіаді в Сочі в 2014 році, а тендери на виконання робіт виграють фірми з російським капіталом (Тендер в аеропорту “Львів” виграла компанія з російським корінням).

Ситуація з львівським аеропортом є класичним прикладом діяльності уряду Яценюка, який не бореться з корупцією, а її очолила. Коли під тиском громадських діячі і трудового колективу, був звільнений януковичівський директор Роман Гонтарєв, ніхто з керівників галузі не поставив перед собою завдання знищити корупційні схеми. Заступники, призначені урядом Миколи Азарова працюють у Львові на цьому підприємстві і донині. Даремно трудовий колектив що півроку виносить недовіру виконавчому директору Д. Чеглатоєву, директору з економіки та фінансів С. Прадіду, директору з агротехнічного забезпечення О. Кузнєцову, начальнику юридичного управління Ю. Пономарьову, директору з безпеки В. Мілюшкову, «віз де був, там і стоїть».

Більше того, львівські журналісти виявили родича екс-керівника аеропорту, а нині заступника генерального директора О. Кузнєцова в рядах бойовиків з ДНР. Сам він очолює «Львівське православне воїнське Братство св. вмч. Димитрія Солунського», яке діє при у Львові при Свято-Георгієвському храмі української православної церкви (московського патріархату). В організацію входять відставні проросійсько налаштовані офіцери радянської армії, які проживають у Львові.

Перелік корупційних скандалів навколо львівського летовища можна довго перелічувати. Про більшість з них пише місцева преса. Яка реакція уряду? Літом 2015 року до Львова з перевіркою направляється спеціальна комісія КРУ на чолі з Русланом Тригубом. Все б нічого, якби і сам Тригуб в минулому не був учасником шахрайських схем. Кримінальне провадження щодо цього зареєстроване Жовтневим РВ Дніпропетровського МУ ГУМВС України в ЄРДР №12013040650000694 05.02. 2013 року.

Крім корупції, на ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Д. Галицького» ще й посилюється присутність російського бізнесу. Може над аеропортом вже час підняти російський триколор?

aeroport1

1 Comment

  1. “В організацію входять відставні проросійсько налаштовані офіцери радянської армії, які проживають у Львові.” – а чё в РФ не едут(?!), продал хатынку во Львове и на эти деньги можно запросто в Московской области поселиться, а иногда даже в Москве.

Comments are closed.