Публічний конфлікт голів Одеської та Донецької ОДА

Хронологія, факти та цитати.

14 січня 2016 рокуГлава Одесской облгосадминистрации Михаил Саакашвили посетил украинских военнослужаитовщих, которые несут службу на блокпостах в районе Мариуполя Донецкой области.
Відео та процитовані в публікації фрази можна також знайти на офіційній сторінці Mikheil Saakashvili

Через 2 дні, 16 січня, голова Донецької ОДА Павло Жебрівський гостро відповів колезі у своєму профілі на фейбуці.
У ЗМІ це назвали Губернатор Донетчины обиделся на Саакашвили

Хочу сказати, що майже всі голови ОДА давно підтримують свої батальйони і на цьому піару не роблять, вважють це своїм обов”язком… Пообіцяв, що його спеціалісти допоможуть в створенні ЦНАПів, але про це ні слова не проронив ні меру, ні голові ОДА. До речі, ми створили з цього приводу робочу групу під патронатом віце-прем”єра Зубка Г.Г., співголовами якої є мій перший заступник і нардеп Найєм. У нас на Донеччині дуже багато проблем і недопрацювань, ми вдячні за підказку всім небайдужим, але не можемо сприймати піар на нашій біді і проблемах.

У відповідь  Mikheil Saakashvili повідомив, що  Павло Жебрівський – “це один з найбільших фармацевтичних олігархів в Україні” і висміяв створення робочої групи по ЦНАПу.
Біографію Жебрівського можна, наприклад, прочитати на сайті Ліга.

З приводу ЦНАП висловився співголова тієї самої робочої групи, про яку написав Mikheil Saakashvili, заступник Голови Донецької ОДА  Evgeniy Vilinsky

На жаль, навколо Одеського ЦНАПу знов-таки надто багато галасу, пов’язаного з оболонкою – фронт-офісом.
Так, облаштування місця комунікацій громадянина з державою вкрай важливе (зараз не будемо детально розбиратись хто і як облаштовував цей Одеський офіс і скільки державних грошей у чию кишеню за це пішло, ок, пан Саакашвілі?!). Питання в іншому. За своїми ФУНКЦІЯМИ – це звичайний дозвільний центр, який нічим особливо не відрізняється від такого самого центру, скажімо, у Луцьку. Ми спеціально командирували наших фахівців до Одеси, щоб вивчити досвід, але, на жаль, окрім облаштування того самого фронт-офісу вивчати особливо не було чого.
Тому у нас і виникла ідея суттєво розширити функціонал центру, для того, щоб надавати громадянам максимальну кількість послуг. Більш того, ми оголосили, що готові зробити ‪#‎Донецьку‬ область випробувальним майданчиком для усіх реформ, зокрема для провадження запорогових закупівель через ‪#‎ProZorro‬, для надання адмінпослуг тощо. Тому, коли до нас приїхав Mustafa Nayyem і запропонував реалізувати у нас пілотний проект зі створення ЦНАПів з максимальною кількістю послуг для громадян, ми радо підтримали цю ініціативу. Але така робота, на жаль, потребує числених узгоджень з МВС, Мінюстом, іншими державними структурами. І коли ми отримали пропозицію від віце-прем’єра Г.Зубка створити спільну з усіма відомствами робочу групу для швидкої реалізації проекта, ми, звичайно, радо на це погодились і рушили вперед…
Детальніше

Джерело: Інфопростір Одеси та області

Публічний конфлікт голів Одеської та Донецької ОДА