Шокуюча позиція депутата Полтавської облради Ірини Степаненеко

Перемикач мов

Ірина Степаненко. Фото з сайту poltava.to
Ірина Степаненко. Фото з сайту poltava.to

Вчора, в будівлі Полтавської ОДА відбулося засідання робочої групи з розробки уніфікованого «Положення про проведення конкурсного відбору кандидата на заміщення вакантної посади керівника (директора) комунального підприємства, установи, організації спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Полтавської області»
З самого початку ініціативу перехопила Депутат Полтавської облради від БПП Ірина Степаненко (Фінансовий директор ПП “Альфа-капітал”, заступник директора ТОВ “Агрофірма Куліково”, в народі: секретарка відомого «Браслєта»). Їй не сподобалися декілька вимог до кандидата.
1) Вона не вважає що володіння державною мовою є обов’язковим для керівника. Наводила такий аргумент – мовляв, головне щоб був гарний фахівець. Так і пригадалося «крєпкій хозяйственнік».
2) Далі їй не сподобалася вимога стосовно «високих моральних якостей». Вона заявила, шо не розуміє що таке моральні якості.
3) Ну і на останок Ірина Степаненко намагалася вилучити пункт «Не може бути кандидатом на керівну посаду особа, яка: “є членом організації, утворення і діяльність якої заборонено законом або судом”.
Давайте подивимось кого бажає бачити на керівній посаді пані Ірина: не володіючого українською “крєпкого хозяйствєнніка”, без моральних принципів, і, можливо, судимого, комуніста, або прихильника ДНР.
Дяка Богу, шо в депутатів вистачило мудрості не підтримати ці зміни.
Ще одним сюрпризом було усунення громадських організацій від процесу. Аргументувалося це тим, що депутати і так представники громади. Залишили кишенькову громадську раду при ОДА.
Отже дуже цікаво побачити що ми будемо мати за положення.

Ігор Убий-Вовк, пастор, громадський активіст, військовий капелан.

Джерело

1 Comment

Comments are closed.