Через Бюджетний регламент до прозорого бюджету області

В залі засідань Чернігівської обласної ради за ініціативи громадської організації Громадська Рада 14 червня 2016 р. відбувся круглий стіл, де розглядався Проект Бюджетного регламенту Чернігівської обласної ради.

Участь у круглому столі взяли: заступник голови обласної ради Арсен Дідур, керівники депутатських фракцій , члени двох постійних комісій – з питань бюджету та фінансів, з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери, керівництво та представники Департаменту фінансів облдержадміністрації і громадських організацій.

Захід розпочався зі жвавого обговорення основних аспектів доопрацьованого проекту Бюджетного регламенту, розробленого фахівцями та експертами громадських організацій з урахуванням пропозицій профільного департаменту облдержадміністрації.

Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко детально проаналізував ключові положення документу, надав необхідні роз’яснення та відповіді на запитання учасників заходу.

У свою чергу, президент АГС «Совість» Володимир Демиденко вніс на розгляд учасників наради пропозиції в частині залучення представників громадськості до участі у роботі робочих груп, які будуть створюватись під час формування бюджету, а також виклав своє бачення щодо покращення процесу контролю за розподілом коштів.

Своїми думками щодо проекту Бюджетного регламенту та ініціатив громадськості стосовно перегляду окремих положень документу із присутніми поділились депутати обласної ради.

Метою проекту «За прозорий та соціальний бюджет», що здійснюється ГО «Громадська рада» за підтримки Програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду “Відродження”, є покращення підзвітності та ефективності бюджетного процесу в місті Чернігові.

Олександр Підгорний, ГО «Громадська Рада»,
тел./факс 0462 67 75 75, pravocf@gmail.com

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA