Дружківка. Запрошення на громадське обговорення щодо перейменування вул. Московської на проспект О. Тихого

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про проведення громадського обговорення під час розгляду питання про зміну назви вулиці Московська на проспект О. Тихого

ЗАПРОШУЄМО ГРОМАДСЬКІ ОБ’ЄДНАННЯ, АКТИВІСТІВ – ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ОБГОВОРЕННІ

1. Організатор громадського обговорення – виконавчий комітет Дружківської міської ради.

2. Найменування юридичної особи, якій пропонується присвоїти назву історичної події – вулиця Московська

3. Ім’я фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події, що пропонується присвоїти юридичній особі, та обґрунтування такої пропозиції. – проспект О. Тихого.
Олекса (Олексiй Іванович) Тихий — український правозахисник, член-засновник Української Громадської Групи Сприяння виконанню Гельсiнкських Узгоджень (Українська Гельсiнкська Група) народився 27 сiчня 1927р. на хуторi Іжевка бiля м. Дружкiвки (Донецька обл.). Закiнчив Московський державний унiверситет. Працював викладачем у школах Донецької областi.
У лютому 1957 р. заарештований i в квiтнi того ж року засуджений за «антирадянську дiяльнiсть» на 7 рокiв позбавлення волi i 5 рокiв позбавлення громадянських прав (дивіться – процесс 1957 р.). Приводом для засудження послужили лист до Верховної Ради УРСР та стаття в газету, в яких Тихий засуджував введення радянських вiйськ в Угорщину та критикував радянську виборчу систему.
Вийшовши на волю в 1964 р., О.І.Тихий працював кочегаром, пожежним i т.п. Викладацька робота була йому заборонена.
У вереснi 1976р. разом з десятьма членами-засновниками пiдписав Меморандум Української Гельсiнкської Групи, яка виступила на захист прав людини в Українi.
У сiчнi 1977р. був знову заарештований i 1 липня того ж року рiшенням суду, який вiдбувся в м. Дружкiвцi («процес по справi Руденка-Тихого»), засуджений по ст.62 КК УРСР («антирадянська агiтацiя та пропаганда») на максимальний строк — 10 рокiв позбавлення волi та 5 рокiв заслання з вiдбуванням покарання в колонiї особливого режиму. Суд визнав Тихого «виключно небезпечним рецидивiстом».
На захист Тихого виступили визначнi правозахисники Петро Григоренко, Андрiй Сахаров, Левко Лук’яненко, Олександр Подрабiнек та iншi.
Ув’язнення вiдбував в концтаборах Мордовiї та Пермської областi. Приймав активну участь в правозахисних дiях ув’язнених. Помер у в’язничнiй лiкарнi 6 травня 1984р.
19 листопада 1989р. його прах перепохований на Байковому кладовищi в Києвi поряд з прахом Василя Стуса та Юрiя Литвина.

4. Суб’єкти, що внесли пропозицію щодо присвоєння юридичній особі імені фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події – ГО «Товариство Олекси Тихого».

5. Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення:
Строк надання пропозиції – з 21.07.2016 до 21.09.2016 року
Пропозиції та консультації під час розгляду питання про зміну назви вулиці Московська на проспект О. Тихого приймаються та надаються виконавчим комітетом Дружківської міської ради, а саме:
– відділом містобудування та архітектури Дружківської міської ради.
Сівоплясова Ірина Василівна – начальник відділу містобудування та архітектури Дружківської міської ради, головний архітектор міста, вул. Соборна, 16, каб. 312, 3-й поверх, тел.: 42235 – (секретар комісії);
– відділом з організаційної, юридичної роботи, внутрішньополітичних питань та контролю виконкому Дружківської міської ради.
Сігора Тетяна Олександрівна – начальник відділу з організаційної, юридичної роботи, внутрішньополітичних питань та контролю виконкому Дружківської міської ради, вул. Соборна, 16, каб. 309, 3-й поверх, тел.: 42504 – (член комісії);
Бучук Ірина Олександрівна – секретар міської ради, виконком, вул. Соборна, 16, 2-й поверх, тел.: 42252 – (голова комісії)
Поштою на адресу: 84205,Донецька обл., м. Дружківка, вул. Соборна, 16
На електронну адресу: E-mail: drz.v@dn.gov.ua
Примітка: Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає. Юридичні особи подають пропозиції у письмовій чи електронній формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження. Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

6. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення –. Сігора Тетяна Олександрівна – начальник відділу з організаційної, юридичної роботи, внутрішньополітичних питань та контролю виконкому Дружківської міської ради

7. Результати громадського обговорення:
За підсумками розгляду та узагальнення громадського обговорення на засіданні комісії з найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та інших споруд розташованих на території м. Дружківка результати оприлюднюються на офіційному сайті Дружківської міської ради drz.v@dn.gov.ua та у міській суспільно-політичній газеті «Дружківський робочий» у термін до 01 жовтня 2016 року.

13769512_1038952422808995_1722164814156521356_n