Хресний хід: від “русского мира” до війни

Перемикач мов

Що веде кількатисячний натовп людей через українські міста до Києва? Пошук “миру в Україні” чи насправді “русского миру”? Наскільки паломники усвідомлюють причини своєї причетності до “демонстративної акції” для світового православного духовенства та вселенського патріарха, організованої УПЦ Московського патріархату?

Митрополит Полтавський і Миргородський Филип підкреслив у своєму зверненні: «Хресна хода проводиться з благословення предстоятеля УПЦ Московського патріархату митрополита Онуфрія. ЇЇ мета — закликати до миру і посилити молитви про дарування миру українській землі».

1115(1)

Нагадаємо, що в минулому році митрополит Онуфрій демонстративно відмовився вставати зі свого місця у Верховній Раді під час урочистого засідання, на якому президент України Петро Порошенко зачитував імена українських бійців, які воювали на Донбасі. Крім того, настоятелям церков УПЦ МП заборонено відспівувати воїнів, загиблих на сході, а українські бійці час від часу оприлюднюють факти співробітництва священослужителів УПЦ МП з бойовиками самопроголошених “ЛНР” та “ДНР”.

1115(2)

 

В рамках нового проекту ГромадськогоТБ.Полтава “Правда і дійсність” представляємо перший сюжет “Хресний хід: від “Русского миру до війни”

Автор: Ксенія Малік.

Використане відео: Gazeta.ua

Відео з квадрокоптеру: Tribuna.pl.ua

Джерело