Копи і догхантери: “Неодноразово їх рятуючи!”

За інформацією «Судово-юридичної газети» 6 червня 2016 р. співробітникам Національної поліції м. Києва було дано розпорядження: у разі виявлення безпритульних собак, координуватися з громадською організацією «Союз журналістів-догхантерів» для влаштування тварин у притулок. Підставою для таких дій є доручення, в якому також зазначено, що раніше Національна поліція отримала листа від цієї організації про те, що посадові особи поліції вчиняли акти жорстокого поводження з тваринами.

Ця інформація викликала неабияке обурення у містян і набула широкого розголосу, адже догхантери, це особи, що винищують собак, а не допомагають їм.

Завдяки цьому обуренню 26 липня 2016 р. зазначене доручення було скасоване. Про це з’явилося повідомлення на сторінці Національної поліції у Фейсбуку:

«У зв’язку з широким розголосом інформації про нібито співпрацю патрульної поліції з “догхантерами” повідомляємо.
Управління патрульної поліції в м. Києві отримало офіційне звернення від ГО «Спілка журналістів-догхантерів» про недопущення випадків жорсткого поводження з тваринами. Принагідно зауважимо, що ми відкриті та співпрацюємо з багатьма громадськими організаціями. Відтак їм надали відповідь на вказане звернення, а також доручення патрульним поліцейським щодо можливості використання допомоги представників вказаної організації з питань доставлення безпритульних тварин до офіційних, визначених в установленому порядку, притулків.
Однак, дізнавшись від громадськості про негативну репутацію згаданої організації серед захисників тварин, й про те, що реєстрація цієї організації припинена, Управлінням патрульної поліції в м. Києві вказане доручення (щодо можливості доставлення безпритульних тварин до притулків із залученням представників цієї організації) скасовано.
Патрульна поліція вдячна громадськості за небайдужу позицію та співпрацю і активно бере участь у захисті тварин, неодноразово їх рятуючи!
До речі, вимоги цього доручення жодного разу не виконувались».

Такі дії Національної поліції бентежать і непокоять, адже скидається на те, що до інформації в поліції відносяться безвідповідально і належним чином її не перевіряють.

Інформація про репутацію і діяльність цієї організації є в інтернеті у вільному доступі, не кажучи вже про те, що зміст самого слова «дохгантер» зрозумілий будь-кому, хто знає англійську мову.

Не хочеться думати, що в канцелярії Національної поліції її не знають. В будь-якому разі, ми можемо допомогти з перекладом.