Думки про Марш Незалежності від ветерана АТО

Про Парад

1. Потужно. Коли техніка поїхала, коли вихлопна копіть вдарила в повітря, натовп, як завороженний дивився.

2. Нова форма робить з вояк східноєвропейців за стилем. Звісно це все інтуїтивне, але мені так видно. Можливо, реміні зайві.

3. Нова символіка поставлена на козацьких хрестах дуже круто. Особливо на кашкетах, та техніці. Впевнений, що діти в школах скоро перейдуть від зірочок до козацьких хрестів.

4. Багато людей у вишиванках. В метро так аж рясніло вранці.

5. Якщо десь і валявся випадково якийсь прапорець, його одразу підіймали. Люди замотували і викидали (бо в грязіщщі), але під ногами символи не валялися. І це безмежно круто. Прапор стає (став?) справжнім символом!

6. Бачив три групи людей що співали народні пісні з музичними інструментами не для грошей, а для задоволення. Тобто, співають колом з підійшовшими до них людьми. Ось вам традиція співів.

7. Піхоту на параді треба пускати з Бесарабської площі та до самого Майдану. Бо люди НЕ змогли побачити піхоту із-за тисняви. А таке бажання людей треба задовольняти!

8. На решітках, що відділяли дорогу, де йшов парад люди потроху вішали прапори. Як на футбольних матчах. І це круто. Ще б міста свої на прапорах писали взагалі круто було б.

9. І все таки Незалежність тепер не просто звичайне свято. Це тепер таке свято, яке наочно розуміють люди. Принаймні ті що, сьогодні були на Майдані.

10. Не дивлячись на дощ, люди йшли та йшли. З дітьми на парад. Виявляю, яка то для дітей подія.

11. Паради менших масштабів треба проводити і в інших містах України.

12. Як на мене, то студентам військових вишів авансом дають пройтись парадом. Хоча з іншого боку студенти після парадів, після такої честі навряд чи зрадять нас з вами.

13. Нажаль, з членів добробатів не зробили коробки. Так неправильно.

14. Якось треба зауважити батьків полеглих воїнів. Чи щоб у ложі сиділи, чи може пройшлись. Чи може була з ними праця якась, але я цього не побачив.

15. Люди публічно, в більшості своїй, бояться показувати емоції. Весь парад треба було махати воякам, посміхатися та кричати щось патріотичне. А більшість мовчки спостерігало.

15. Взагалі в місті Києві є атмосфера свята та руху людей. Я десь таке бачив під час останнього Майдану.

П.с. Сьогодні навіть в мене, в задрипаному спальнику на Мінському Масиві під вікнами, не матюки з дракою, а українські пісні!!!

Всіх зі святом! Парад це круто!

11021269_829117147172027_8502434332026220363_n

Віталій Овчаренко, ІЦ “Майдан Моніторинг”

About Віталій Овчаренко 449 Articles
Журналіст, громадський діяч, Донеччанин, ветеран російсько-української війни.