“Ситуація в Росії з Казакамі є доволі кригкою” – Володимир Шилов

23 серпня до редакції інформаційного центру “Майдан – Моніторинг” надішло звернення від осіб які називають себе “Донськими Казаками”.  В якому йшлось про крихкість ситуації на Кубані, і шо особи які називають себе “Донськими Казаками” поздоровляють Україну з днем Незалежності.

За для роз’яснень та оцінки ситуації, яка склалася на Кубані, ми звернулись до бувшого командира 5 роти “Донецьк” Батальону “Дніпро-1”, Донеччанина Володимира Шилова у якого на сторінці у Фейсбуці були виставлені ще декілька фото з Кубані.

-Пане Володимире, опишіть, чому на стінах будинків в Росії у місті Донецьк Ростовської області стали з’являтись написи “Казаки за Украину”?

-Розумієте, велика частина російських казаків їхала на Донбас не просто відстоювати путінські інтереси, не просто захищати місцевих від міфічного фашизму, а скільки спробувати подудувати свою казацьку республіку, де б центральна влада Москви не мала б повної влади. І ми ж бачимо чим це обернулось. Ватажки казаків розстріляні ФСБшниками, а самі казаки не можуть зайвого слова сказати проти Плотницького та Захарченка. І тому частина воювавших проти України казаків розуміє, що їх кинули на убій в Донбасі. І що питання про хоч якусь казацьку автономію не йде.

-Пане Володимире, до чого може призвести така ситуація?

-Ситуація в казацьких землях є доволі кригкою. Старі казаки не дуже задоволені тим що втрачається незалежна казацька самоідентифікація. А та що нав’язується, є по суті ідентифікацією обслуговувавння центру – Москви. Багато казаків добре пам’ятають історії батьків про “расказачіваніє” та “раскулачіваніє”, І тому ця ситуація війни з Україною ім не дуже подобається. Тому і з’являються такі написи на стінах російських міст. Я думаю їх буде ставати більше або інших дій не угодних центру. Звісно, якщо ФСБ не вб’є всіх вільних казаків, як вона це зробила на початку 90-х та останнім часом на Донбасі. А так – побачимо.”

1 фото – “Украина с днем Независимости” вул. Горького 54-1, Донецк, Ростовська Область, РФ.

^6123F9C5F9ACCDA3234FBD0851D8852512B5F04422512B4F31^pimgpsh_fullsize_distr

2 фото – “Путин – террорист” – гіпермаркет “Магніт на розі вул. Гагаріна та вул. Корольова, поряд зі школою №20 та автовокзалом.

^B64683E98CF31B03D21AF006CD29535BA7BFB25CE2409D9B3D^pimgpsh_fullsize_distr

Фото взяті з Фейсбуку Володимира Шилова.

About Віталій Овчаренко 449 Articles
Журналіст, громадський діяч, Донеччанин, ветеран російсько-української війни.