Під час спроби рейдерського захоплення жорстоко побили підприємця

14642179_1274603172590570_2530738799585491890_n

Вчора ввечері у Шумську жорстоко побили власника невеликого деревообробного цеху Михайла Руденького. За словами сина травмованого підприємця, мала місце чергова спроба рейдерського захоплення.

У потерпілого – забій голови, грудної клітки, струс мозку, закрита черепно-мозкова травма, немає зубів.

Усі подробиці жахливої події оприлюднив на своїй сторінці у facebook син побитого шумчанина Віталій Руденький.

За його словами, найгірше у всій цій ситуації – ставлення правоохоронців, які прибули для отримання свідчень лише після довгих вмовлянь дружини потерпілого та місцевих медиків. Та вже зовсім неохоче записували необхідну інформацію.

побиття Руденький Шумськ скрін

Ймовірну причину подібної поведінки поліцейських назвав один з коментаторів допису, шумчанин Viktor Shvets. Він же оприлюднив й ім’я нападника.

побиття Руденький Шумськ скрін

Обговорення у facebook принесло свої «плоди». Вже за годину після публікації відреагували представники Національної поліції України.

побиття Руденький Шумськ скрін

Проте справу кваліфікували за статтею 125 КК України.

Умисне легке тілесне ушкодженнякарається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Віталій Руденький переконаний, що справу гальмуватимуть, адже лікар, що проводив огляд, «не побачив перелому носа і навіть не поцікавився рентгенівськими знімками».

Користувачі соцмережі активно підтримують потерпілого та його сім’ю і вже звернулись до керівників місцевих УМВСУ, ОДА та правозахисників за поясненнями.

Начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол прокоментував ситуацію та повідомив, що «на місце направлена група з області для надання практичної допомоги у розслідуванні».

побиття Руденький Шумськ скрін

Про перебіг подій «Терен» повідомить згодом.

Джерело: Терен 

1 Comment

Comments are closed.