Вірус від Раші з любов’ю

Цікава історія виходить з цими мейл.сру і з епідемією вірусу WannaCry і в останні дні якогось нового вірусу, який поширюється поки виключно в Україні. Що мені особисто доводить на чіткому прикладі, як правильно зробила РНБО, заборонивши ці конторки, – поза якимись теоретичними міркуваннями про гігієну.

В мене є еккаунт на мейл.ру – власне, він був на мейл.уа, яке потім продалося як домен до мейл.сру. Так от, туди роками не приходило нічого, окрім ньюслеттерів декількох сервісів, на які я колись підписалася, і софт-виробників, чий софт я колись придбала/скачала; а також підтверджень купівель в Avon якоїсь дури з якогось закарпатського села, яка, заповнюючи їхні документи, не знала, що взагалі-то негарно просто вигадувати якийсь імейл, бо він може збігтися з чиїмось реальним імейлом (в цьому випадку з моїм), а відписатися я не можу, бо то адреса no-reply.

Менше з тим. Тепер в мене там раптом два листи від 12 і 18 травня від якогось “Анатолій Бондар” з адресою на джимейлі і з вкладеннями типу ворд, один “проект”, а другий “лист депутату”. РАПТОМ. Адреса _ніде_ не світилася як мінімум з 2010 року, окрім як у паперах, які зберігаються десь в Avon Ukraine; всі решта ньюслеттери приходять на _тимчасові_ адреси, що їх колись дозволяв створювати мейл.уа; після переведення сервісу на платформу мейл.сру вони залишилися як legacy.

Висновок один. Раша централізовано розіслала віруси юзерам мейл.сру з України. На прощаннячко. А тут поборники свободи слова про цензуру завивають.

Myroslava Luzina

Від редакції “Майдану”. Якщо ви стали свідком того ж – пишіть нам в коментарях.