Про будапештські гарантії та автомат

Є українці які свято вірять, що якщо ми назвемо війну війною (хоча ж вже назвали) і об’явимо відкрито війну Росії то це нам дасть право від гарантів “Будапештського меморандуму” виконання зобов’язань перед Україною.

Люби мої українці, “Будапештський меморандум” підписувався, якщо правильно пам’ятаю у 94 році, щоб давайте казати чесно, пошвидше прибрати у нової та незрозумілої, непрогнозованої, корупційної, пострадянської країни ядерну зброю. А то мало лі шо цій новій східноєвропейській країні в голову стукне.

У 94 році треба було швидко за гроші, обіцянки, та за гроші з обіцянками та шантажем забрати ядерну зброю у України.

О звісно, нам надали гарантії. Більше, побільше гарантій та зобов’язань перед Україною. Та все що завгодно писалось на папері. О вибачте, це аж цілий Меморандум. Скільки треба кешем розсовувалось по карманам українських політиків та генералів аби швидше забрати ядерну зброю. Швидше. Ми за ціною і обіцянками не постоїмо-так десь розмірковували держави-гаранти Будапештського меморандуму.

А з виконанням гарантій, то вибачте, українці, підписати папер у 1994 році, то одне, а виконувати у 2014 то вже зовсім інше. Навіть якщо це і війна, там десь у вас.

Ще частина українців вірить, що якщо ми обявимо відкрито війну з Росією то це, змусить ціле оте нещасне ООН діяти.
Українці, ООН і так вже діє. Он кожен раз ця орагнізція осуджує та висловлює занепокоєння “подіями на сході Україні”. Правда від цього нам не холодно, ані жарко.

Воно звісно зрозуміло, що дипломатичний рівень теж важливий і має свою вагу, але любі українці не бійтеся!

Покладаючи надії порятунок на “держави гаранти” на “ООН” та ще на бозна кого, ви обманюєте себе. Дядько на блакитному гелікоптері не прилетить та не вирішить всіх наших проблем і труднощів.

90% роботи треба робити самим. Від побудови держави без корупції і до визволення окупованих територій.

І найкращий наш союзник зараз, це не євробюрократ з екрану телевізора, а автомат АК-47. Бажано змазаний, пристріляний та з 8-10 магазинами заповненими набоями.

Скільки б ми не трясли паперами та гарантіями (бу-га-га налякали) все з Росією вирішується через приціл. Так було і так буде.

Тому тримаємо порох сухим, а Збройні Сили України оснащеними, і ідейно і морально, та готовий до боротьби тил.

Віталій Овчаренко

About Віталій Овчаренко 449 Articles
Журналіст, громадський діяч, Донеччанин, ветеран російсько-української війни.

3 Comments

Comments are closed.