МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ДЕСЯТЬОХ РIВНЕНСЬКИХ УЧАСНИКIВ АКЦIЇ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ" ЗВИНУВАЧУЮТЬ У "ЗЛIСНIЙ НЕПОКОРI" ПРАЦIВНИКАМ МIЛIЦIЇ

01/26/2001 | Майдан-Інформ
ДЕСЯТЬОХ РIВНЕНСЬКИХ УЧАСНИКIВ АКЦIЇ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ" ЗВИНУВАЧУЮТЬ У "ЗЛIСНIЙ НЕПОКОРI" ПРАЦIВНИКАМ МIЛIЦIЇ
2001.01.25

Рiвне. 25 сiчня, УНIАН. Десятьох учасникiв акцiї "Україна без Кучми", якi намагалися у вівторок, 23 січня, розбити намети й виставити iнформацiйний стенд пам'ятi Георгiя ГОНГАДЗЕ на майданi Театральному в Рiвному i були затримані спецпiдроздiлом "Беркут", звинувачують у "злiснiй непокорi" працiвникам мiлiцiї на пiдставi статтi 185 Адмiнiстративного кодексу України, а матерiали на них передано до мiського суду. Про це повiдомив на прес-конференцiї в середу заступник начальника УМВС в областi полковник мiлiцiї Анатолiй БОНДАРЧУК.

Як передає кореспондент УНІАН, iнiцiатори акцiї "Україна без Кучми" (керiвники обласних органiзацiй СПУ, УНА-УНСО, партiї "Собор" та iнших) не погоджуються з таким тлумаченням цих подiй i на прес-конференцiї звинуватили мiлiцiю у брутальному нападi на людей i завдання тяжких тiлесних ушкоджень. Двоє учасникiв акцiї нинi з поламаними ребрами перебувають у мiськiй лiкарнi.

Керiвники партiй, якi проводять у Рiвному цю акцiю, прийняли полiтичну заяву, в якiй мiститься вимога усунути з посад керiвникiв правоохоронних органiв областi. Про iнцидент у Рiвному вони повiдомлять ВР, Раду Європи, iноземнi посольства в Українi та мiжнароднi організації.

З приводу цих подiй 24 сiчня в Рiвному було розпочато судове засiдання, однак через вiдсутнiсть адвоката, воно перенесено на наступну середу. Затриманi учасники акцiї заявили, що у випадку присудження їм адмiнiстративного арешту, вони оголосять про початок голодування.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".